DSP Olt: 25 de probe din focarul de la Ambulanța Olt mai sunt în lucru

0
381

În focarul de la Ambulanța Olt au fost confirmate cu COVID-19 25 de persoane. Potrivit DSP Olt alte 25 de probe se mai află în lucru.

„Numărul total de cazuri confirmate cu COVID -19 din rândul angajaților, până la data de 26 mai, este 20 de persoane (2 medici, 5 ambulanțieri + șoferi, 13 asistenți medicali). Sunt 117 persoane care au avut contact direct cu cei confirmați, din care 51 cazuri investigate cu laboratorul, cinci au rezultat pozitiv. Toate cele cinci cazuri sunt izolate în secția COVID -19 a Spitalului Slatina, din data depistării. 21 de probe au fost negative, iar 25 mai sunt în lucru. Ca număr de contacți direcți ai cazurilor confirmate cu pacienți deserviți de către echipajele depistate cu infecția cu COVID-19 ( date parțiale; acțiune în derulare) sunt 35 suspecți testați, cu rezultat negativ pentru toți”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Specialiștii DSP Olt consideră că sursa de infectare este asistenta de la Mioveni, depistată pozitiv pe 18 mai.

Pentru asigurarea continuității activității, urmarea izolării persoanelor la risc, Serviciul Județean de Ambulanță Olt asigură permanența prin relocare de echipaje din substațiile secundare, pentru asigurarea a două-trei ture suplimentare cu trei-cinci echipaje/ tură în plus.

Pentru evitarea contactelor infectante echipajele relocate sunt cazate în spații puse la dispoziție de către Consiliul Județean în afara sediului Serviciului Județean de Ambulanță Olt.