Prefectul de Olt: „Deplasările în afara tuturor localităților, inclusiv Slatina și Caracal, doar cu declarație”

0
6882

Este de râs. Două instituții din județ au dat declarații contradictorii, într-o singură zi. În timp ce purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a precizat că oltenii se pot deplasa în afara Slatinei fără declarații, pentru că localitățile limitrofe sunt asimilate zonei metropolitane, prefectul de Olt, Florin Homorean, spune contrariul.

Acesta a precizat că deplasarea în afara tuturor localităților din județ, inclusiv Slatina și Caracal, se face doar pe baza declarației.

„Slatina și Caracal nu au zone metropolitane stabilite conform prevederilor legale în vigoare. Ca atare, orice persoană care ies din cele două municipii, Slatina și Caracal, trebuie să facă deplasarea doar pe baza declarației. Deplasarea trebuie să se facă doar în scopul prevăzut de lege. Aceste noi declarații se completează începând din 14 mai de când este dat hotărârea. Deplasarea în afara tuturor localităților din județ, inclusiv Slatina și Caracal, se face doar cu declarație. Trebuie să meargă cu declarație, pentru că nu există zonă metropolitană constituită potrivit prevederilor legale”, a precizat prefectul de Olt, Florin Homorean.

Cei care nu au declarația completată, riscă amenzi.