Mii de slătineni vor primi tichete sociale de Crăciun

0
832

Primăria municipiului Slatina va demara vineri- 8 decembrie, acțiunea de distribuire a Tichetelor Sociale, operațiune ce se va derula prin intermediul Poștei Române. Astfel, din numărul total de 5.670 cereri depuse inițial în acest sens de către persoanele vizate, respectiv persoane cu handicap grav/accentuat și pensionari cu un venit lunar net de maximum 1.000 lei, vor primi propriu-zis tichetele sociale menționate un număr de 5.360 persoane.

Tichetele sociale, în valoare cumulată de 100 lei/beneficiar, vor fi puse gratuit la dispoziția cetățenilor și vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Primăria municipiului Slatina acordă aceste tichete sociale de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi de Paşte.

Beneficiarii vor putea valorifica tichetele sociale în cadrul unui număr de 126 de unități comerciale de pe raza municipiului. Lista completă a acestor unități comerciale poate fi consultată pe siteul Primăriei municipiului Slatina – www.primariaslatina.ro, rubrica ”Informații de interes public”.Acțiunea de distribuire/depunere a cererilor pentru tichetele sociale s-a derulat în perioada 18 septembrie – 31 octombrie, persoanele direct vizate având posibilitatea de a folosi în acest sens fie unul dintre zece puncte amenajate pe raza întregului oraș, fie direct site-ul Primăriei municipiului Slatina www.primariaslatina.ro.