Ordonanța Militară. Unele societăți comerciale se pot alege cu suspendarea activității

0
834

În noua Ordonanță Militară au fost introduse și sancțiuni complementare pentru societățile care nu respectă prevederile legale, după cum urmează: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări; refacerea unor amenajări. Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând din 2 aprilie 2020.

 

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.

 

Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență a fost publicată marți, în Monitorul Oficial.

 

Potrivit Prefecturii Olt, autoritățile din județ au verificat în ultimele 24 de ore 1.900 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu.

 

În urma acțiunilor efectuate, pe raza județului Olt, atât în mediul urban cât și în mediul rural, oamenii legii au aplicat 106 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a amenzilor fiind de 228.400 lei.

 

Totodată, au fost efectuate aproximativ 25 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Nu au fost aplicate sancțiuni.