Un nou dosar pentru Darius Vâlcov

0
335

Fostul ministru al Finanţelor Darius Bogdan Vâlcov a fost pus sub control judiciar începând de ieri de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru o perioadă de 60 zile, pentru instigare la dare şi luare de mită, cu interdicţia de a părăsi ţara. Măsura este luată în dosarul privindu-l pe un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, acuzat că a luat mită timp de trei ani de la o firmă controlată de către Vâlcov. În acelaşi dosar, mai este cercetat şi fostul consilier democrat-liberal Mircea Dogaru.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, transmis marţi AGERPRES, procurorii, în continuarea cercetărilor din dosarul penal privind un funcţionar de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), au extins urmărirea penală cu privire la alte două persoane, „respectiv suspecţii DM şi VDB, cu privire la cel din urmă, în cursul zilei de 20.06.2017, fiind luată şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de instigare la dare şi luare de mită”.

Procurorii au reţinut „cu privire la suspectul VDB, care la data de 20.06.2017 a dobândit şi calitatea de inculpat (…), că a iniţiat constituirea unui număr de 3 societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii”.

„Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI”, se arată în comunicatul Parchetului.

Inculpatul VDB ar fi exercitat, potrivit documentului citat, „activităţi de determinare mediată” în urma cărora doi angajaţi ai firmei controlată de acesta i-au dat funcţionarului OCPI câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012-2015, sumă necuvenită şi neevidenţiată în actele contabile.

Suspectul VDB nu poate părăsi ţara şi are interdicţie de a lua legătura cu alţi inculpaţi din dosar.