În această lună se dă ordinul de începere a lucrărilor de restaurare și consolidare a Muzeului de Etnografie “Hagiescu-Miriște“ din Caracal

0
416

Clădire monument istoric, Casa Hagiescu-Miriște aflată într-o avansată stare de degradare, își va recăpăta frumusețea de odinioară grație unui proiect cu fonduri europene, finanțat prin Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). Proiectul vizează „Restaurarea, consolidarea, echiparea și dotarea muzeului de etnografie Hagiescu Miriște, în vederea valorificării durabile a patrimoniului cultural local”. Potrivit declarațiilor primarului localității- domnul Ion Doldurea, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor, iar până la finele lunii aprilie va fi dat și ordinul de începere a lucrărilor.
“Sunt încântat să împărtășesc bucuria unui moment care ne apropie de punerea în execuție a unui proiect important pentru comunitatea noastră: RESTAURAREA, CONSOLIDAREA, ECHIPAREA ȘI DOTAREA MUZEULUI DE ETNOGRAFIE HAGIESCU-MIRIȘTE.
Am semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor. Estimez ca până la finalul lunii să putem emite și ordinul de începere al lucrărilor.
Cu o valoare totală de 6.001.186,77 lei, din care 5.868.705,02 lei reprezintă finanțare nerambursabilă, acest proiect are termen de finalizare sfârșitul anului 2022.”, a declarat Ion Doldurea. Principalele lucrări de intervenții care vor fi efectuate sunt conservarea, consolidarea și restaurarea obiectivului de patrimoniu, dotări ale obiectivului de patrimoniu, amenajarea spațiului muzeal și amenajarea peisagistică a curții.

Doru Tudor