Proiect inițiat de Gigel Știrbu, votat de plenul Camerei Deputaților

0
508

Încă un proiect important inițiat de deputatul de Olt Gigel Știrbu împreună cu deputatul de Gorj Dan Vîlceanu a fost votat de plenul Camerei Deputaților. Proiectul vizează ca anul 2021 să fie declarat Anul „Tudor Vladimirescu” iar Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu să devină eroi ai națiunii române:
”Astăzi a fost votat de către plenul Camerei Deputaților proiectul de lege inițiat de mine împreună cu colegul meu Dan Vîlceanu, prin care 2021 este declarat Anul „Tudor Vladimirescu”. Totodată, Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu devin eroi ai națiunii române. Anul acesta se împlinesc două secole de la revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu care marcat începutul procesului de renaștere națională în Țările Române și peste un secol de la moartea Ecaterinei Teodoroiu, cea supranumită „Eroina de la Jiu”, femeia care a dovedit prin simplitate că există eroism adevărat și sacrificiu suprem pentru neamul strămoșesc.
Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu sunt două repere de dăruire, de curaj și de sacrificiu pentru națiunea română care au au luptat cu onoare și neobosiți punând întotdeauna iubirea de patrie mai presus de propriile lor vieți.
Cred că este important să ne cunoaștem istoria și să respectăm personalitățile care au influențat acțiuni în întreaga țară. Sper că această Lege pe care am inițiat-o să vină în sprijinul perpetuării acestor modele de eroism pentru națiunea noastră pentru noile generații.” a declarat Gigel Știrbu.

”Miercuri, 10 martie, a fost votat de plenul Camerei Deputaților proiectul de lege inițiat de mine împreună cu colegul meu Gigel Știrbu, prin care 2021 este declarat Anul „Tudor Vladimirescu”. Totodată, Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu devin eroi ai națiunii române.
Cred că este important să ne cunoaștem istoria și să respectăm personalitățile care au influențat acțiuni în întreaga țară, nu doar în județul nostru.
De asemenea, Primăria Târgu Jiu a anunțat că va moderniza Parcul „Tudor Vladimirescu”, un reper și punct de întâlnire în municipiu.
În plus, sunt și inițiative private de editare și publicare a unor cărți despre Tudor Vladimirescu, esențiale pentru a explica mai bine impactul Revoluției de la 1821, precum și lansarea unui ceas aniversar sub un brand cunoscut.” a declarat deputatul PNL de Gorj Dan Vîlceanu.