Fostul atacant de la CSM Slatina, Alberto Chelu, vedeta show-ului Chefi la cuțite

0
619

Fostul atacant de la CSM Slatina, Alberto Chelu, este vedeta show-ului Chefi la cuțite, care rulează, în această perioadă, la postul Antena 1. Este prima ediție la care participă slătineanul.

Fostul fotbalist din Slatina este format de profesorul Ion Pârvulescu și a jucat apoi la Mioveni, însă cariera sa fotbalistică s-a întrerupt prematur din cauza unor accidentări.

Alberto Chelu a precizat că pasiunea sa pentru bucătărie vine din familie, de când bunica sa îi gătea. Ulterior, după ce a încheiat capitolul fotbal a lucrat în Anglia.

„Pasiunea pentru bucătărie vine din familie. Îmi plăcea să gătesc în timpul liber. Îmi urmăream bunica cum gătește, o ajutam, dar eram copil. Ideea este că atunci când am realizat că nu prea am ce să mai fac cu fotbalul, pentru că am avut niște accidentări urâte și am pierdut o pregătire de iarnă, m-am apucat de bucătărie. Chiar fusesem sunat de cei de la Sheriff Tiraspol că își doreau să mă ia acolo, dar, din păcate, am avut câteva accidentări. Am pierdut o perioadă, apoi mi-am revenit foarte greu. Până la urmă am promovat în Divizia A cu Mioveni și nu am reușit să joc, pentru că venise Gigi Nețoiu cu 20 și ceva de jucători și a trebuit să mă împrumute. Nu mai știu exact în ce an se întâmpla asta. De două ori am promovat în acea perioadă, când am văzut că nu pot să joc, atunci mi-am luat actele și am plecat. Am fost peste tot, am fost în Spania, Italia, am fost în Elveția unde am jucat cam șapte luni. Din cauza accidentărilor cariera mea fotbalistică a luat-o pe un alt drum”, a spus Alberto Chelu.

După aventura sa în Europa, jucătorul ajunge la CSM Slatina, echipă cu care a reușit să promoveze din Liga a IV-a în Liga a III-a și apoi în Liga a II-a.

„După toată nebunia aceasta am ajuns și la Slatina, am promovat din Liga a IV-a în Liga a III-a. Am rămas și am jucat și în Liga a III-a și am plecat după ce s-a reușit promovarea în Liga a II-a”, a mai spus fostul atacant de la CSM Slatina.

Împins de împrejurări, slătineanul pleacă în Anglia, unde va lucra la restaurantele unui dintre cei mai cunoscuți bucătari din Lume. În februarie s-a întors în țară fiind selectat la concursul Chefi la cuțite.

„Până în februarie anul acesta am lucrat în Anglia chiar la unul dintre cei mai cunoscuți bucătari internaționali, Raymond Blanc. Are un lanț de restaurante, pub-uri și am lucrat pentru el, la trei locații ale lui. În februarie am vrut să vin acasă, mi-am dat demisia, nu mi-au accepat-o mi-au spus că pot să merg la concurs. Filmările s-au terminat de mult timp, din martie am început filmările. Ediția aceasta Chefl la cuțite este dublă față de ce a fost până acum. Este prima ediție la care am participat”, a conchis Alberto Chelu.

Acesta a pregătit cod poșat, edamame, piure de mazăre și fenicul, iar rețeta l-a dat gata pe Florin Dumitrescu, care nu a ezitat să-i dea cuțitul de aur.

Alberto Chelu locuiește în Pitești, unde și-ar dori să-și deschidă un restaurant însă, din cauza contextului epidemiologic generat de epidemia de coronavirus, este nevoit să mai aștepte.

sursa foto: facebook