Prefectura Olt, date despre oltenii care riscă dosar penal

0
564
Oltenii care beneficiază de suspendarea temporară a măsurii de izolare la domiciliu sau carantină riscă dosar penal, intrând sub incidența legii privind Zădărnicirea combaterii bolilor.
„Informăm, de asemenea, că persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/ carantină, în situaţia în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în ţară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2, riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, în ședința din data de 6 iulie 2020, lista statelor pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurilor de izolare/carantină. Excepția se aplică din data de 7 iulie persoanelor asimptomatice care sosesc în România din Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Țările de Jos, Ungaria, Vatican, precum și din state terțe – Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay.
Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, marți, 7 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Olt se prezintă astfel:
– Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 301;
– Număr persoane externate de la începutul pandemiei: 194;
– Număr persoane internate confirmate Covid-19: 94 (dintre care 1 la ATI);
– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 13;
– Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei: 4.524.