Stănescu, mesaj pentru apicultorii români

0
350

20 mai este Ziua Mondială a Albinelor. Merită din plin să aibă o zi a lor pentru că sunt cele mai importante viețuitoare de pe Pământ.

Ele polenizeaza mai mult de jumătate dintre speciile de plante existente. Albert Einstein avertiza, acum aproape 100 de ani, că nu am putea supraviețui fără albine mai mult de patru ani, luând în considerare că o treime din hrana omului provine din plante polenizate chiar de albine. Așadar, am pierde ceaiurile preferate, cafeaua, fructele delicioase și legumele sănătoase. Fără albine ar dispărea furajele pentru animalele, dar și ecosisteme întregi formate din plante și arbori.

Cu acest prilej, deputatul de Olt, Alexandru Stănescu a transmis următorul mesaj:

“Astăzi, 20 mai, sărbătorim “Ziua mondială a albinelor”, introdusă pentru a marca importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora.

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice pe care o conduc și-a arătat de-a lungul timpului sprijinul pentru protejarea albinei. Cel mai recent astfel de exemplu îl reprezintă votul de astăzi din Camera Deputaților pentru proiectul de Lege care propune modificarea și completarea Legii apiculturii nr. 383/2013!

În cadrul intervenției mele de astăzi din plen am dorit să felicit toți apicultorii români pentru munca lor extrem de importantă, fiindcă așa cum Einstein afirma, “dacă albinele ar dispărea de pe Terra, omenirea ar avea aceeaşi soartă în patru ani; cu cât există mai multă polenizare, cu atât iarba este mai multă, sunt mai multe animale, mai mulţi oameni”.

La mulți ani, dragi apicultori!” a transmis deputatul.