86 de persoane, în izolare, la Drăghiceni. Viceprimarul: „Se așteaptă rezultatul testului pentru o fată”

0
2488

Doi dintre angajații fabricii de confecții textile din Caracal, confirmați cu COVID-19, au domiciliu pe raza localității Drăghiceni. Alte șapte persoane angajați ai fabricii, care sunt din Drăghiceni, sunt în izolare la domiciliul pe raza comunei.

Potrivit viceprimarului din Drăghiceni, Ovidiu Filip, care are atribuții de primar, în total, în comuna olteană sunt în izolare la domiciliu 86-87 de persoane. Vorbim de șapte angajați ai fabricii de textile din Caracal, lucrători de la alte unități de producție din zonă, dar și persoane venite din străinătate, pentru care s-a dispus măsura autoizolării la domiciliu.

„În comună nu avem nicio persoană confirmată cu COVID-19, aici este problema. Copilul nu este de la noi. Au fost două persoane confirmate, care au domiciliul la noi, dar efectiv ele locuiesc la Caracal. Au apartamente acolo, au fost ridicate din Caracal, dar aveau domiciliul la noi, pentru că aveau aici o soră, părinții sau pe cineva. Sunt două persoane care au lucrat acolo. Nici nu au ajuns în comună, le-au ridicat direct din Caracal și le-au dus la Slatina. De la noi nu a fost nicio persoană confirmată cu COVID-19, care locuiește efectiv la Drăghiceni. Avem persoane în izolare, contact direct. Avem în jur de 86-87 de persoane în izolare, dar nu avem confirmat pe nimeni. Dacă aveam persoane confirmate veneau și le ridicau de aici, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Sunt în izolare pentru că au lucrat în fabrica respectivă. Mai multe fabrici din zonă au trimis oamenii acasă, nu au vrut să-i mai primescă la muncă, pentru că au mers pe microbuz. Sunt în izolare, nu au fost testați, nu au fost confirmați. Au luat măsura aceasta să-i trimită acasă ca una de protecție, pentru că femeile erau de la Drăghiceni de la noi, au făcut naveta. Le-au trimis în izolare acasă 14 zile”, a spus viceprimarul din Drăghiceni.

Cei aflați în izolare sunt zilnic verificați de comisiile constituite la începutul săptămânii. Vicele spune că până la acest moment nu prezintă simptome specifice COVID-19.

„A fost marți DSP-ul, poliția, prefectura, s-a format o comisie. Mergem la ei în fiecare zi, îi verificăm. Astăzi (n. red. – 29 aprilie) mergem iar la fiecare. Angajați aflați în izolare de la fabrică mai sunt și la Deveselu, Dobrosloveni, Caracal. Pentru că la fabricile respective lucrau din mai multe localități din zonă. Noi am avut doar șapte în izolare de la fabrica din Caracal. Au mai venit din afară, sunt și de la alte fabrici, le-au zis să stea acasă. Fabricile și-au luat măsuri de precauție, nu că ar avea simptome sau ar fi cazuri confirmate. Sunt în izolare și persoane care au venit din Cehia. Cei mai mulți sunt în izolare de la fabrici, de la unități militare. Este o măsură de precauție. Să sperăm că nu apare nimic. Cele 86 de persoane sunt bine, nu prezintă simptome, am fost cu cei de la DSP Olt din poartă în poartă, nu prezintă simptome. Așteptăm să vedem”, a adăugat viceprimarul din Drăghiceni.

Acesta a mai spus că se așteaptă rezultatul testului la COVID-19 pentru o tânără din comună.

„Am înțeles că ar fi o fată pentru care se așteaptă rezultatele. Este internată la Slatina și așteptăm să vedem rezultatul. Este de la noi din comună, care efectiv locuiește aici”, a conchis viceprimarul.

Un focar de COVID-19 a izbucnit la fabrica de confecții textile din Caracal, opt persoane fiind confirmate, iar peste 300 se află în izolare la domiciliu.