Ziua Poliției Române, sărbătoare fără fast din cauza COVID 19

2
192

Începând din 2002, pe 25 martie este celebrată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

În contextul epidemiei de coronavirus, această zi îi găsește pe polițiști pe străzi, fiind intensificate controalele. Efectivele au fost mărite, fiind făcute razii pe străzi, în contextul celor trei ordonanțe militare emize zilele trecute de către autorități. Oamenii legii nu au anunțat festivități pentru această zi din cauza epidemiei de coronavirus.

2 COMENTARII

  1. O caracteristică a plamanovirusului ăsta e că atacă la modul ticălos ca un mișel un organism slăbit de vreo suferință anterioară.Mai ia și alți ticăloși de viruși pe lângă el pentru că singur nu poate din cauza impotentei. Binevenite măsurile de carantină luate de oamenii responsabili.Să ținem virusul în cămașă de forță să turbeze până moare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here