Trei olteni, plasați în carantină, pentru că nu au respectat măsura autoizolării

0
1182

Trei olteni ce ar fi trebuit să stea izolați la domiciliu au fost descoperiți pe străzi. Aceștia au fost pedepsiți prin plasarea în carantină, așa cum prevede Ordonanța Militară adoptată sâmbătă.


„Potrivit Ordonanței Militare nr. 2/22 martie, părăsirea locației de izolare la domiciliu atrage plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru alte 14 zile. Pentru încălcarea acestei prevederi, în cursul zilei de astăzi, 22 martie, au fost preluați un număr de trei persoane, din apropierea adresei de izolare la domiciliu și transferați către locațiile de carantină instituționalizată”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.


Totodată, au fost aplicate alte trei amenzi pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost amendați chiar și afaceriști din județ, pentru că nu au respectat Ordonanța Militară.


„Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Olt au fost efectuate, în ultimele 24 ore, 479 misiuni de verificare a respectării măsurii de auto-izolare la domiciliu şi 72 misiuni de verificare a respectării suspendării activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri. Pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 4.000 lei. De asemenea, pentru nerespectarea Ordonanței Militare, au fost aplicate 3 amenzi contravenționale unor unități economice, în cuantum de 15.000 lei”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Olt.


Prefectura Olt a transmis și ultima situație epidemiologică de la nivelul județului.
Astfel, numărul total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere, este de 1781 persoane, din care: 1.000 sunt în izolare la domiciliu, 707 au ieșit din autoizolare, iar 74 sunt în carantină.


Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.