Un șofer de microbuz se află în carantină, la Corabia. Aduce acuzații autorităților

0
1172

Viorel Dragomir este șofer de microfuz și face curse regulate Slatina-Deva. Pe 11 martie a pleca dimineață spre Deva cu șapte-opt pasageri și ar fi trebuit să aducă în sudul țării alte patru persoane.

În cele din urmă, în microbuzul său s-a urcat o femeie ce venea din Eleveția și trebuia să ajungă la Craiova.

Imediat cum a ajuns în zonă, adică pe 12 martie, bărbatul a fost preluat de autorități și băgat în carantină.

Acesta povestește cum a ajuns în carantină, într-un hotel din Corabia.

„Pe 11 martie eu am plecat la Deva cu șapte-opt persoane, sunt șofer pe microbuz și fac curse Slatina-Deva. Le-am dus în autogară și au plecat în străinătate. La întoarcere trebuia să iau patru persoane, dar în cele din urmă am luat doar una care venea din Elveția, avea foaie de vamă. Am dus-o la Craiova unde s-a autoizolat la domiciliu. Nu am vrut să o iau, dar autoritățile mi-au garantat că nu se întâmplă nimic. Ea a avut mască și mănuși, și eu la fel. A stat pe ultimul scaun, nu s-a mișcat de acolo. Am dus-o la Craiova, până acasă, cei de la DSP Dolj i-au luat datele. Poliția m-a escortat până la limita cu județul Olt. Ei știau că vin de la Luxembrug, apoi m-au preluat alții. M-au dus la Liceul Agricol, unde am stat două ore, apoi m-au transferat la un hotel din Corabia, unde mi-au fost luate probe. Condițiile sunt acceptabile, dar am ajuns într-o astfel de situație, după ce autoritățile m-au convins să iau în microbuz această persoană“, a spus indignat Viorel Dragomir.

Bărbatul a precizat că în această situație sunt mai mulți șoferi de microbuz și acuză autoritățile că au greșit în cazul său.

„Problema este că la Deva, cei de la poliție, ambulanță mi-au spus că nu este nicio problemă dacă iau în mașină acea persoană. În această situație sunt mai mulți șoferi. Ce mi-au făcut mie le pot face și colegilor. M-au mințit, m-au dus de nas. Este grav, pentru că am ajuns în această situație dintr-o eroare. Ei cred că am venit din Luxemburg, dar nu este așa. Eu pot dovedi cu documente, am GPS pe mașină. Au greșit în cazul meu. Persoana pe care am adus-o este izolată la domiciliu, eu în carantină“, a adăugat Viorel Dragomir.

Acesta trebuie să stea două săptămâni în carantină la hotelul din Corabia. Nu știe dacă persoana din Craiova a fost infectată cu coronavirus. În câteva zile așteptă și rezultatele probelor sale.

Reprezentanții DSP Olt spun că șoferul de microbuz a fost contact direct cu o persoană venită din zona roșie, adică Italia.
„Șoferul a făcut curese interne, dar a fost contact direct cu o persoană venită din zona roșie, Italia. DSP Dolj ne-a comunicat că trebuie să fie carantinat. Probabil, că au intrat pe fir și au văzut că persoana din Craiova a venit din Italia și nu din Elveția, cum declarase inițială. Nu știu cum a intrat în această poveste, dar nu am cum să-l ajut, trebuie să stea în carantină“, a spus reprezentantul DSP Olt, Elena Ioniță.