Ziua Culturii Naționale, marcată la Biblioteca Județeană ‘Ion Minulescu’

0
181

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită an de an pe de 15 ianuarie, dată ce coincide cu ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu, a fost marcată la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina print-o paletă bogată și variată de activități.
Seria manifestărilor dedicate dimensiunii culturii noastre naționale și zilei de naștere a poetului nepereche Mihai Eminescu are loc sub genericul: ZIUA CULTURII NAȚIONALE/EMINESCU DE-A PURURI – 170 de ani de la naștere.
La aceste activități au participat următoarele  unități de învățământ partenere: Școala Gimnazială Strejești, Școala Gimnazială Pleșoiu și Școala Gimnazială Curtișoara.
Opera și personalitatea lui Eminescu au fost evocate la superlativ de elevii de la Palatul Copiilor din Slatina, de profesorul Constantin Voinescu, de Corul Voces Primavera, artistul local Dan Țolu. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși oameni de cultură, a conducerii Inspectoratului Școlar Olt, a Centrului Cultural Olt, a directorilor de școli din județ și din Slatina.