Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu: „Săptămâna aceasta va fi numit atât un nou prefect al județului Olt, cât și un subprefect”

0
2252

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a susţinut luni, 25 noiembrie, o conferință de presă, alături de președintele PNL Slatina, medicul Viorel Dumitrescu și candidatul PNL desemnat la funcția de primar al municipiului Slatina, Mario de Mezzo, pe tema rezultatelor din turul II al alegerilor prezidențiale.

Președintele PNL Olt a început prin a aduce mulțumiri tuturor oltenilor care au ieșit la vot, indiferent de opțiunea politică și a subliniat faptul că scorul obținut de filiala Olt a partidului pe care-l conduce este cel mai bun din ultimii 30 de ani. „Scorul la Olt a fost un scor foarte bun pentru filiala noastră. Este cel mai mare scor înregistrat de PNL filiala Olt de la Revoluție încoace. Am obținut la nivelul județului un procent de 46 la sută din voturile exprimate. Asta ne dă încrederea și certitudinea că din iunie 2020 Consiliul Județean Olt va fi condus de către un liberal. De asemenea, am câștigat alegerile într-un număr de 19 localități din județul Olt și într-un număr de 38 de localități am obținut peste 42-43 la sută. Iată că în 57 de localități scorul nostru a fost foarte, foarte bun. De asemenea, țin să-i felicit pe colegii de la Slatina. PNL Slatina a câștigat pentru prima dată alegerile în municipiul nostru cu un procent de 56,4 la sută, însemnând peste 18.000 de voturi”, a subliniat Voiculescu

Totodată, în cadrul întâlnirii, liderul PNL a vorbit și despre schimbările care vor surveni la nivelul instituțiilor publice din județul Olt. „Săptămâna aceasta va fi numit atât un nou prefect al județului Olt, cât și un subprefect”, a spus tranșant președintele PNL Olt.

Nu în ultimul rând candidatul candidatul PNL desemnat la funcția de primar al municipiului Slatina, Mario de Mezzo a făcut referire la câteva dintre proiectele pilon cu care va aborda campania pentru alegerile locale de anul viitor și pe care dorește să le implementeze în cazul în care va câștiga fotoliul de primar. „Sunt trei direcții pe care mergem: economie, sănătate, educație. Și am să spun doar proiectele pilot și pilon, proiectele ancoră, urmând ca în viitorul foarte apropiat să le și detaliez. Pe economie, 1.500 de locuri de muncă la 1.500 de euro salariul net fără să punem presiune pe mediul de bussines actual. Asta înseamnă atragerea de industrie nouă în Slatina, industrie care să poată plăti salarii de 1.500 de euro net, adică industria IT. Eu mi-aș dori foarte tare ca Slatina să devină un centru IT și am un plan de bussines pentru o strategie de oraș ca acest lucru să se întâmple. Pe sănătate proiectul ancoră pe care-l pregătim și pe care l-am aprobat în Biroul Politic Municipal este de Spital Municipal pentru copii cu aproximativ 120 de paturi construit de la zero cu cele mai moderne echipamente ale momentului, spital care să cuprindă Secție de ginecologie, Secție de neonatologie și Secție de pediatrie. Va fi un spital în care copiii din municipiul Slatina de la naștere până când devin adulți să poată fi tratați corect și la cele mai înalte standarde nu doar din Europa , ci din lume. Iar pe educație, proiectul meu este ca la sfârșitul primul mandat Slatina să aibă cea mai mare rată de promovare la Bac și cea mai mică rată de abandon școlar. Asta pentru liceu și aducerea unei Universități cu Campus Universitar la Slatina. Slatina va fi un oraș deschis, oraș în care profesioniștii vor putea veni și vor putea lucra și Slatina va deveni un oraș competitiv din toate punctele de vedere”, a precizat Mario De Mezzo.