Arbitru de fotbal, bătut de un primar din Olt

0
2700

În week-end-ul trecut a avut loc meciul de fotbal dintre echipele Voința 2012 Băbiciu și Viitorul Grădinile. Meciul găzduit pe stadionul din Băbiciu conta pentru etapa a X-a a Ligii a IV-a de fotbal. Pe tot parcursul meciului ostilitățile s-au desfășurat în conformitate cu regulamentul de fotbal, nefiind constatate acțiuni care să perturbe spectacolul sportiv. După un meci disputat oaspeții s-au impus cu scorul de 3-2, brigada de arbitri compusă din oameni cu experiență ducând la bun sfârșit jocul. Totuși nimeni nu își explică gestul total incalificabil al primarului localității Băbiciu, Negrilă Florea, care fără nici un fel de justificare a intrat în cabina arbitrilor și a proferat injurii la adresa cavalerilor fluierului, cel mai reprobabil gest fiind acela de a-l lovi cu pumnul pe arbitrul de tușă Daniel Filip care a primit un pumn în figură, spărgându-i buza și provocându-i alte leziuni. Din informațiile pe care le deținem primarul nu este la prima abatere de acest fel, iar Comisia de Disciplină a Asociației de Fotbal Olt trebuie să treacă la măsuri urgente de sancționare drastică a acestor fapte.

Primarul comunei Grădinile, Ion Dincă, nu a negat incidentul și ne-a declarat că: ”în timpul jocului nu a avut loc niciun incident. Am auzit de la un puști din vestiar că după terminarea meciului, primarul din Băbiciu ar fi dat o palmă unui arbitru. Personal nu am văzut, ci doar vă relatez ce am auzit”.

Contactat telefonic Ion Filip, președintele Colegiului Județean de Arbitri Olt, ne-a declarat ”că în istoria fotbalistică județeană nu s-a întâmplat ca un primar să atace un arbitru. Evenimentul petrecut pe terenul din comuna Băbiciu poate avea efecte nescontate asupra activității fotbalistice deoarece foarte mulți arbitri tineri se vor retrage din cauza acestor evenimente”.

Cât îl privește pe arbitrul agresat, Daniel Filip, acesta a declarat că se gândește foarte serios să se adreseze autorităților statului prin înaintarea unei plângeri penale, și de asemenea să se adreseze unui medic legist pentru constatarea leziunilor suferite. Pe de altă parte, se pare că mâine la sediul AJF Olt va avea loc o întâlnire între arbitrul agresat și primarul de la Băbiciu. Contactat telefonic pentru a-și expune un punct de vedere Florea Negrilă nu a răspuns apelurilor redacției.