Câți olteni și-au găsit de lucru, în primele șase luni

0
171

Mii de olteni şi-au găsit un loc de muncă, în primele șase luni, datorită programelor implementate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.

Prin acordarea serviciilor de mediere, dar şi prin organizarea de cursuri de formare profesională, în meserii solicitate pe piaţa muncii, în primele șase luni, s-a reuşit încadrarea a aproape 3.000 de persoane. „În primele șase luni, ale anului 2020, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, 2.999 persoane au fost încadrate în muncă”, a precizat Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 30 iunie 2020, 1.139 au peste 45 de ani, 641 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 527 au între 25 și 35 de ani, iar  692  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 1.413 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  1.586  persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (911), urmate de cele cu studii gimnaziale (646), profesionale (525), 105 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in anul 2020, 2.545 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în anul 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 9.293  persoane.