Cetățean turc, depistat cu ședere ilegală în Olt

0
732

 Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Turcia a fost depistat cu ședere ilegală de către polițiștii de imigrări din județul Olt. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

 Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Olt, au desfășurat, la data de 9 septembrie, o acțiune pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

În cadrul acțiunii întreprinse, polițiștii au depistat cu ședere ilegală, pe raza municipiului Slatina, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Turcia, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul a intrat legal pe teritoriul României, în baza unei vize în scop de afaceri, însă la expirarea perioadei legale de ședere nu a părăsit teritoriul țării. Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanului turc o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, străinul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul pentru Imigrări al județului Olt.