Pesta Porcina bate la usa?

4
1602

Prefectul județului Olt, doamna Angela Nicolae, a convocat în data de 5 august 2019, în ședință, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Olt, urmare confirmării a 5 cazuri de Pestă Porcină Africană (PPA) în localitățile Gostavățu și Stoenești.

În calitate de preşedinte al Unităţii Locale de Decizie Olt, prefectul județului a supus aprobării membrilor CLCB  Planurile de măsuri pentru controlul PPA în exploataţiile din localităţile mai sus menționate şi a dispus transmiterea de urgenţă a acestora către unităţile locale de sprijin de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Planurile aprobate stabilesc zonele de restricţie, protecţie şi supraveghere precum şi măsurile de restricţie pentru mişcarea animalelor în acele zone.

În total, de la începutul anului 2019, în județul Olt au fost înregistrate 32 de focare de PPA (din care un focar stins la Şerbăneşti).

Pentru combaterea bolii au fost ucise 1069 capete suine în gospodăriile populației.

Până la această dată a fost despăgubit un singur proprietar (focar din comuna Șerbănești, închis în data de 13 mai 2019), valoarea plății fiind de 7370 lei. Pentru restul proprietarilor din Cilieni și Gostavățu, unde acțiunea de ucidere a porcilor s-a încheiat recent, urmează să se acorde, în cel mai scurt timp, despăgubiri.

4 COMENTARII

  1. Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.” — George Orwell

    ”A mai rămas foarte puțin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că Dragnea intrat la pușcărie. În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dancilă, Șerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Pleșoianu, iar lista poate continua.

    În continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult, a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD și-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ 1 an jumătate.,,

  2. În 2013, pe când era preşedinte al CJ Olt, Paul Stănescu a semnat un aviz favorabil pentru construirea unui parc fotovoltaic întins pe 17 hectare, poziţia Comisiei tehnice pentru amenajarea teritoriului şi urbanism fiind unanimă, cu 20 de voturi, beneficiarul fiind Nicuşor Oacă, unul dintre liderii clanurilor interlope din oraşul Caracal. „Paul Stănescu, nu ţi-e ruşine? Nu ţi-e ruşine că te ajută în alegeri crima organizată şi apoi dai şi tu ceva la crima organizată. 17 ha, gen. Afacerea panouri fotovoltaice. Fiecare cu clanul vostru. Voi, cei care ar trebui să conduceţi şi ar trebui să fiţi curaţi, voi sunteţi principala problemă. Sunteţi vulnerabili, deci şantajabili, deci controlabili. Normal că vă conduce crima organizată ca şi pe ăia din Poliţie care sunt puşi tot de voi special să nu deranjeze reţelele. Problema reală e la politic, la voi, şi la tine Stănescule. Normal că mor oameni nevinovaţi în acest lanţ al complicităţilor voastre infernale şi infracţionale. Cine să găsească, să salveze, băi Stănescule, fetele? Crima organizată ţinută de voi în palmă care e implicată ca şi voi şi oamenii voştri? The organized crime este puternică, Stănescule, pe slăbiciunile voastre şi voi sunteţi cârpele, marionetele ei. Caracteristica oricărei vulnerabilităţi, băi, Stănescule este că e exploatabilă, a scris marţi jurnalista Sorina Matei pe Facebook.

  3. Mancalar pesta porcină pe castratul sufleteste care tine prima pagină a mediei zilele aceasta.Confiscarea averi pentru repararea pagubelor produse de incercarea lui nereușită de a isi recupera libidoul si sănătatea emotională pierdute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here