Noua conducere a Poliției Caracal: o mare și gravă eroare!

9
2779

În urma anchetei referitoare la criminalul care se presupune că a răpit și ucis două fete, conducerea Poliției Caracal a fost demisă și înlocuită.

Pe surse, începând cu data de astăzi, comisarul-șef GHIMIȘ COSTEL a fost numit prin ordin al inspectorului șef al IPJ Olt, în locul comisarului-șef Nicolae Mirea. Actualul comandant a fost șef de birou ordine publică, iar în perioada 2016-2017 cu împuternicire comandant al poliției Caracal. Este un ofițer apreciat pentru profesionalismul său, dar credem că raportat la problemele multiple și complexe cu care se confruntă comunitatea pe linie de ordine și siguranță această funcție de conducere trebuia atribuită unui ofițer care să nu aibă nicio legătură cu municipiul Caracal. Normal ar fi să se fi procedat ca și la IPJ Olt, unde conducerea a fost preluată de către un ofițer cu experiență din partea IGPR. Comisarul-șef Ghimiș Costel a picat cu o notă destul de mică examenul pe care l-a dat pentru ocuparea funcției de conducere pentru poliția municipiului Caracal din anul 2017.

Clanurile mafiote din Caracal sunt atât de puternice încât mulți dintre noi credem că nu pot fi slăbite sau anihilate de către o conducere timorată, împotriva căreia se fac presiuni puternice. Punem întrebarea firească: ce a făcut Ghimiș în toți acești ani când a lucrat ca șef la poliția municipiului Caracal pentru a preîntâmpina gravele fapte de încălcare a legii din oraș? Aproape nimic!

În urmă cu doi ani, Gazeta Oltului a tras un semnal de alarmă atunci când comisarul-șef Nicolae Mirea a venit la conducerea instituției, că a fost o numire inoportună și că va crea mari probleme privind ordinea și siguranța municipiului Caracal: ”Există zvonuri conform cărora colegii din poliția locală nu văd această schimbare cu ochi buni, considerându-l ”vulnerabil” pe noul comandant în luptă cu infracționalitatea locală. Circulă de ceva vreme povești neplăcute care au în centrul lor relația lui Mirea cu lumea interlopă din Caracal.” și am avut perfectă dreptate, evenimentele ulterioare au demonstrat asta.

Adjunct al șefului poliției municipiului Caracal a fost numit un tânăr de mare perspectivă, inspectorul principal NICOLAE ȚUGMA. Acesta a lucrat ca ofițer operativ la biroul judiciar, cunoaște foarte bine problematica infracționalității din Caracal și a ocupat până în urmă cu câteva zile funcția de șef al secției de poliție Deveselu. Profesionalismul lui (este cel care a descoperit pe camerele video de supraveghere mașina criminalului) nu este suficient pentru a putea face față luptei cu criminalitatea din zonă, mai ales că sunt niște piste care leagă traficul de fete și pe ruta Deveselu.

Așteptăm cu nerăbdare anunțul oficial al IPJ Olt privitor la noua conducere a poliției municipiului Caracal, urmând să revenim cu un alt material.

Putem spune public că cele două nume nu sunt cele mai fericite opțiuni pentru a putea conduce poliția municipiului Caracal ținând cont de problematica actuală.

PC

9 COMENTARII

 1. O tara intreaga a aflat ca judetul Olt este impartit intre grupari politice…O parte din judetul Olt se afla sub directa influenta si coordonare a gruparii Stanescu-Ciocan-Oprescu-Iordache,iar restul se afla sub influenta si coordonarea lui Valcov si a unor primari…Politia disimuleaza ca apara interesele cetatenilor,dar in relalitate este in cardasie cu gruparile interlope..Asta-i republica romana…O republica a politiceinilor corupti care apara interesele de grup.Stanescu si gasca lui ar fi cazul sa isi dea demisia din toate functiile publice.

 2. In acest moment Romania este in criza profunda,sufocata de incompetenta politica si admnistrativa a PSD.In plus,tara este captiva gruparilor de crima organizata sub obladuirea gastilor si gruparilor din PSD si din Politia Romana.Atata timp cat sunt promovati diletantii si slugile PSD,nici un ofiter de politie nu poate avea autoritate morala si profesionala pentru a putea conduce o unitate de politie.

 3. Fratilor,lasati-i sa puna pe cine vrea Psd. Sa-si duca opera pana la capat. Vedeti cu cine votati. Ca Psd-ul e puternic infipt in judet,de 30 de ani. Iar cu Pnl nu se poate vota,ca e un Psd vopsit in galben,tot de 30 de ani. Cu politia trebuie procedat ca in Georgia lui Saakashvili. Desfiintata si angajati altii cu sprijin logistic de la altii care se pricep. Dar n-o sa se faca asta. N-are cine!

 4. Dar chiar,ziarule! Unde sunt deputatii Oltului Puternic? Ala Iancu si cu Ciocan,Iordache,doctorul ala Renica? Ei n-au nimic de zis de tragedia de la Caracal. Ca e opera partidului lor. Parca e domeniul lui Ciocan. Are mostenire Caracalul de la mamica lui,de asta numeste pe cine vrea. Dar de raspuns nu raspunde. Cica ei raspund politic,si prostii de olteni voteaza tot cu ei.Ce mai ieseau Iancu si Ciocan sa ne spuna cum lupta unul cu glutenul iar altul,numai el stie cu ce. Intrebati-i,ca de asta sunteti ziaristi.

 5. Dl. Costel Ghimis este un om deosebit si un adevarat POLITIST cu o foarte mare experienta. . Este cel mai portivit pentru a conduce Politia Caracal. A picat examenul din 2017 pentru ca “ asa a fost sa fie “. Un adevarat manager. VETI VEDEA !!! Dl. Nicusor Tucma un tanar politist cu potential de la care avem asteptari mari. Multa bafta si mult succes!

 6. Alex.Cumpanasu a inaintat azi o reclamatia penala impotriva tuturor parlamentarilor de Olt.Acuzatie de tradarea electoratului din Olt prim jocuri si implicari in sustinerea grupurilor locale de ingractori, direct,indirect sau prin omisiune.

 7. Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.” — George Orwell

  ”A mai rămas foarte puțin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că Dragnea intrat la pușcărie. În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dancilă, Șerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Pleșoianu, iar lista poate continua.

  În continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult, a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD și-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ 1 an jumătate.

 8. Acum toti parlamentari de Olt,senatori si deputati,tac malc…Dar degeaba tac ei,deoarece vocea poporului a inceput sa se auda.Stanescu si toate sleata lui de hoti o sa fie expulzata din viata politica si admnistrativa a tarii si a judetului Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here