Dosar penal pentru braconaj piscicol

0
358

Trei persoane care pescuiau în zona Băbiciu – barajul Frunzaru în perioada de prohibiție folosind unelte de pescuit interzise au fost găsite de polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, lucru pentru care s-a întocmai un dosar penal.

”În data de 19.04.2019, lucratorii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, în cooperare cu un lucrător ANPA, au desfăşurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol  pe râul Olt, în zona localității Băbiciu-barajul Frunzaru. Lucrătorii noștri le-au confiscat instrumentele de pescuit celor trei și au stabilit că acestea însumau 1.131 metri de plase de pescuit,cantitatea de 40 kg pește,o barcă pneumatică plus alte unelte de pescuit interzise.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit un dosar penal cu trei infracțiuni și  trei persoane și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de ”pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit , pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește în zonele de reproducere naturală cât și  pentru producerea, importul , deținerea , comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, fapte prevăzute și pedepsite de art.64,litera a,b și k din OUG 23/2008 cu aplicarea art.38 alin.1 Cod Penal”, se arată într-un comunicat transmis de S.T.P.F. Olt.