Bugetul județului Olt pe anul 2019 a fost aprobat. Unde se duc cei mai mulți bani

3
830

Consilierii județeni au aprobat, marți, 9 aprilie 2019, bugetul județului pentru acest an. Contestat de consilierii PNL, care s-au arătat nemulţumiţi pentru faptul că acesta este mai mic față de anii trecuți, bugetul pe 2019 este mai mare cu 30 de milioane de lei, față de 2018, susține președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Plenul Consiliului Județean Olt s-a întrunit marți în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi a sedinței au figurat patru proiecte de hotărâre care au fost supuse dezbaterii și aprobării forului legislativ oltean. De departe cel mai important proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a vizat aprobarea bugetului județului Olt pe anul 2019 și estimări pe anii 2020-2022. Încă de dinaintea citirii proiectului, grupul PNL, prin vocea medicul Viorel Dumitrescu a anunțat că votează împotriva aprobării acestui proiect pe motiv că este un buget mai mic decât  în anii trecuți, este un buget al subdezvoltării. În ciuda opoziției consilierilor PNL, bugetul a fost aprobat. În replică, la finalul ședinței președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat că bugetul din acest an este mai mare cu aproximativ 30 de milioane de lei comparativ cu 2018, bani care vor fi alocați pentru investiții. Așa cum am spus încă  dinainte de depunerea lui pe transparență Consiliul Județean a câștigat anul acesta față de anul trecut aproximativ 30 de milioane de lei, a spus Oprescu.

Șeful administrației județene a adăugat că cei mai mulți bani se vor duce în sănătate și asistență socială, dar nu a fost uitate nici proiectele vitale pentru infrastructura rutieră. Peste 30 de milioane de lei au fost alocate investițiilor anul acesta urmând ca o altă parte de investiții să fie alocate după aprobarea bugetului și executarea unor studii de fezabilitate pentru restul obiectivelor pe care le avem pentru că în excedent Consiliul Județean are încă fonduri pentru a începe și alte investiții, în afară de cele demarate. Cea mai mare sumă de bani o primește Spitalul Județean de Urgență Slatina, aproximativ 16 milioane de lei numai pe investiții, plus aproximativ patru milioane de lei pentru cheltuieli curente pentru că așa cum știți și în anii trecuți sporul de hrană, acele bonuri pe care le primeau și le primesc salariații din sănătate, ele o parte au fost susținute de Consiliul Județean Olt. Și anul acesta avem acești bani, plus 16 milioane de lei care sunt dirijați către investițiile în curs de derulare cum sunt de exemplu refacerea creșei numărul 1 ca Secție de Psihiatrie și continuarea lucrărilor la Blocul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina. De asemenea, avem bani prinși să realizăm pasarela între Corpul medical și Blocul central. Totodată, am prins bani pentru deschiderea licitațiilor, nu toată suma, pentru scoaterea la licitație a diferenței ce a rămas nefăcută în Blocul materno-infantil și de asemenea reabilitarea termică a Blocului central pentru că ea nu este prinsă pe fonduri europene, restul spitalului fiind prins pe fonduri europene. Așa cum știți Corpul central în interior este prins pentru modernizare și reabilitarea lui pe CNI. Avem bani pentru încă o serie de aparate medicale pe care ni le-au solicitat șefii de secții, aproximativ 3 milioane de lei și de asemenea dotarea secțiilor pe care estimăm să le terminăm anul acesta de reabilitat. Toate vor fi dotate cu mobilier modern. Acestea sunt cele mai mari investiții, către spital. De asemenea, avem și către Spitalul Schitu Greci. Anul acesta ne apucăm de construcția Secției de adiție, după ce am aprobat anul trecut indicatorii. Deci Spitalul de Psihiatrie de la Greci va avea un nou corp pe care-l vom construi în perioada următoare. Avem investiții și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Încercăm la Caracal să facem un duplex de căsuțe pentru copii instituționalizați. În acest moment avem două terenuri la dispoziție și pe unul este construit o clădire care nu mai corespunde normelor și ea trebuie dărâmată. Bani sunt și pentru Policlinica veche să deschidem licitația anul acesta și ulterior din excedent să punem diferența, a spus Oprescu.

Și infrastructura rutieră județeană va beneficia în acest an de 32 de milioane de lei.

Avem întreținerea drumurilor județene care anul acesta beneficiază de o sumă de 32 de milioane de lei, 15 milioane din TVA și diferența din bugetul propriu. Avem bani prinși să continuăm investițiile, cele trei alunecări de teren, pe care le-am început anul trecut, cea de la Văleni și cele două de la Teslui și de asemenea urmează să construim SF-urile pentru încă două drumuri care sunt legate de gropa de la Bălteni, și ulterior din excedent să reușim să alocăm acești bani pentru finalizarea investițiilor. Este vorba despre drumul de ocolire a localității Bălteni, astfel încât mașinile de gunoi să nu treacă prin localitate până la groapă împărțit în două porțiuni: varianta de ocolire a Bălteniului și de la calea ferată până la groapă să le asfaltăm și de asemenea drumul din Bobicești care duce la stația de transfer de la Balș pe care urmează să-l asfaltăm în baza unui SF, a conchis președintele Consiliului Județean Olt.

Pe lângă aprobarea bugetului au mai primit undă verde din partea aleșilor județeni următoarele proiecte: Proiect de hotărâre cu privire la: repartizarea pe unităţi administrative teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2019 și estimările pe anii 2020-2022 pentru bugetul județului Olt;

Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea utilizării în anul 2019 a unei sume din excedentul anual al bugetului local, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2018;

Proiect de hotărâre cu privire la: majorarea capitalului social al S.C. OLT DRUM S.A., prin aportul în numerar al UAT JUDEȚUL OLT.

3 COMENTARII

 1. de trei ani articus functioneaza Fara AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE cu 4sali restaurant cu 4 tarafuri
  diferite cu 7 usi care dau in casa de peste drum, cu nuntile care se desfasoara in plina strada si nuntasi lipiti de gardul casei de peste drum.politistii sositi la fata locului recunosc faptul ca vecinii de peste drum au accesul blocat la proprietate de trei ani, sunt puse cioburi, sticle diverse obiecte blocand accesul la peoprietate zi zgomotul infernal si spun ca daca primarul ii sustine ei ce pot face???patroana articus se lauda cu pile care o acrotesc Orice ar face, sa aiba ene sanda dreptate cind spune ca are pile care favorizeaza infractorul????cum isi poate expliva orice concetatean ca in timp ce pentru un spatiu comercial cu o camera primarul solicita 5 locuri parcare in timp ce articus detine de 3 ani
  -fabrica de mobila
  -fabrica de saltele, garsoniere in regim hotelier
  -apartamente in regim hotelier
  -magazin de mobila cu ataj
  -4 sali restaurant in zona cu case cu o capacitate de aproximativ 1200 locuri care de revelion arunca munti de pahare sparte pe domeniul public si 7 usi care dau spre casa vecinilor si
  ZERO LOCURI PARCARE>
  articus a achizitionat-fara a da deschide poarta vreodata-1400metri teren in dreptul intersectiei unde pentru a ajunge la cei 1400m are o cale de acces de cel puti 150 metri si articus afiseaza sfidator pe poarta 4000m parcare.detine un loc incuiat de 1400m, cate masini pot fi parcate pe 1400m in conditiile in care trebuie lasat spatiu de deschidere usa si spatiu fata, spate de a putea iesi masina.calea de acces din dreptul intersectiei este ingusta , permite doar un sens de mers.
  intrebare:cate locuri de parcare conform legii si normativelor in vigoare trebuie articus pentru a nu mai fi ilegali?????
  articus nu detine autorizatie de constructie, s o asemana cumva cu COLECTIV, blocheaza un cartier intreg si pun in pericol viata atator oameni, toate trotuarele sunt blocate, viata pietonilor este pusa in pericol.
  solicit plan de incadrare in zona.

  Răspundeți
  contribuabil 12 aprilie 2019 21:17 at 21:17
  de ce este o lege pentru cetatenii tarii in timp ce dl primar favorizeaza infractorul , o face parte dintre pilele cu care se lauda ene sanda???
  neam de neamul meu psd NU vom mai vota.
  ln acest oras se pot arunca cu cioburi, se poate incalca dreptul legal de acces la proprietate, se pot pune in poarta omului orice i trece lui articus prin minte si dl scaete de la politia locala m a chemat de acasa pe mine si pe sotul meu la politia locala si a spus ca tot ceea ce tine de domeniul public si fisa postului dunealui ne a spus ca NU ARE CUM SA NE AJUTE.doream doar sa si faca DATORIA si sa readuca legalitatea la articus, dragi concetateni daca aveti bani multi si pile va puteti permite ORICE.doar sa nu scuipati seminte pe domeniul public ca sunteti amendati.
  articusegal ilegalitate egal fara autorizatie de constructie, ZERO locuri parcare sub umbrela politiei locale si a primariei

  Răspundeți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here