Amendă de 3.000 de lei pentru şoferii care au aşa ceva în maşină

2
879

Noul Cod Rutier vine cu veşti proste pentru o parte din şoferii români. Cei care vor fi prinşi că au lipite pe geamuri diverse accesorii, prin care este redusă vizibilitatea conducătorului auto, ar putea fi amendaţi cu sume importante, ce urcă până la 3.000 de lei. 

Astfel, legea în vigoare stabileşte că „aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea” reprezintă o contravenţie încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.

Cum clasa a IV-a de sancţiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă şi 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă avea valoarea, anul trecut, de 145 de lei, şoferii care aplică diverse obiecte pe suprafaţa geamurilor sau în dreptul acestora riscă amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei.

Mai mult, reprezintă contravenţie şi este sancţionată tot cu amendă de până la 2.900 de lei şi „aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale”.
Şoferii pot opta însă pentru reducerea legală a transparenţei geamurilor unei maşini şi să utilizeze tratamente şi folii omologate sau certificate de către Registrul Auto Român (RAR).

Sursa: b1.ro

2 COMENTARII

 1. Dar amenda alora care ar trebui sa faca drumuri si nu fac nu se da?
  Pana mea…
  Tot amendam pe soferi pentru kkaturi dar drumurile nu se fac.
  Ce il freaka pe politist ca ai reclama pe geam? In Amerika poti sa ai si parbriz negru. Nu il freaka pe politist ce geamuri sau culoare ai la amsina atata timp cat ea corespunde tehnic si mergi regulamentar.
  Noi ne impiedicam in kkaturi (la fel ca si mintea celor care propun aceste idiotenii).
  Mai faceti dreaku drumuri ca la salarii si pensii „speciale” sunteti campioni.

 2. Daca te stresai putin reuseai sa scrii tot textul cu K in loc de C :))) Nici o problema, il reKtifiK eu :))

  „Dar amenda alora Kare ar trebui sa faKa drumuri si nu faK nu se da?
  Pana mea…
  Tot amendam pe soferi pentru kkaturi dar drumurile nu se faK.
  Ke il freaKa pe politist Ka ai reKlama pe geam? In Amerika poti sa ai si parbriz negru. Nu il freaKa pe politist Ke geamuri sau Kuloare ai la amsina atata timp Kat ea Korespunde tehniK si mergi regulamentar.
  Noi ne impiediKam in kkaturi (la fel Ka si mintea Kelor Kare propun aKeste idiotenii).
  Mai faKeti dreaku drumuri Ka la salarii si pensii „speKiale” sunteti Kampioni.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here