Senatorul PSD, Siminica Mirea, aduce precizări cu privire la mărirea alocațiilor

4
413

Senatorul PSD, Siminica Mirea, a ţinut să clarifice ultimele evenimente, din sfera politică, legate de mărirea alocaţiei: „Discursul demagogic din ultimele zile mă determină să aduc câteva precizări cu privire la mărirea alocațiilor.

PSD-ALDE a reușit să mărească alocațiile copiilor. Guvernul a realizat pasul decisiv, după votul din Parlament, prin emiterea unei OUG care a modificat legea 61/1993. Astfel, noua formulă de calcul reflectă decizia adoptată în urma dezbaterilor asupra bugetului de stat.

Din nefericire, în ciuda atitudinii populiste din spațiul public, PNL, USR și PMP au votat chiar împotriva majorării alocațiilor copiilor, în ciuda amendamentelor inițiale propuse. Astfel, chiar dacă s-au bătut cu pumnii în piept, cei din opoziție nu au fost consecvenți, iar amendamentul propus de PNL a fost anulat prin vot după ce Comisiile au constatat neconstituționalitatea acestuia. Amendamentul prevedea ca banii să fie luați din excedentul de la bugetul de pensii.

După cum știți, PSD încearcă și își propune să guverneze în mod responsabil, fără a genera derapaje economice, iar în acest sens am găsit soluții pentru a introduce inclusiv mărirea alocațiilor în bugetul de stat, dar nu în forma neaplicabilă propusă de PNL.

Trebuie precizat că toți parlamentarii PSD, ALDE, UDMR și Minorități Naționale au votat mărirea alocațiilor pentru copii prin votul la Legea Bugetului de Stat. Parlamentarii opoziției au ales să voteze împotriva legii Bugetului, deci implicit și împotriva majorării alocațiilor pentru copii.” a precizat Siminica Mirea pe pagina sa de socializare.

4 COMENTARII

  1. dna te faci de ras indiferent ce-a facut pnl cu alocatiile dta nu poti sa-i critici intrucat esti un traseist politic ocupand un post de parlamentar datorita pnl si chiar mi-ar fi rusine sa ma comport astfel

  2. Doare? ca altii au propus si realizat marirea alocatiilor,se vede destul de clar pe filmare ca PSD voteaza impotriva maririi alocatiilor copiilor,mai bine taceai dracu din gura decat sa vorbesti ca nu va mai crede nimeni hotilor.voi aveti bani pentru partide si pentru furat.

  3. Doamna senator,dat fiind ca am plecat din țară motivat fara sa pot anunta Casa de pensii,cum pot sa recuperez alocatia fiica-mii din 2017pana la această ora(mentionez ca nu am primit in tot acest timp nimic de la statul spaniol)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here