Avocații din Olt ies în stradă!

5
378

Avocaţii din Bucureşti şi din 14 judeţe, printre care și Olt, protestează luni pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu, conform news.ro. Ei vor purta banderole albe pe braţ şi avertizează că vor organiza astfel de acţiuni până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică. Făcând remarca potrivit căreia înţelege că se apropie alegerile la avocaţi şi că „unii au intrat în campanie”, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a replicat demersurilor acestora repostând un mesaj privind corespondenţa cu ei, respectiv memoriul lor şi răspunsul ministerului, spunând că reprezentanţii avocaţilor nu şi-au mai precizat sau reconsiderat apoi poziţia.

Proteste sunt anunţate de barourile din Alba, Argeş, Buzău, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiş. În Bucureşti, avocaţii se vor aduna la ora 13:00, pe scările Curţii de Apel.

Protestul este etapizat astfel: prezentarea avocaţilor în cauzele respective, purtând o banderolă albă pe braţ in perioada 11.02.2019 – 24.02.2019; asigurarea asistenţei judiciare exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive in perioada 25.02.2019 – 10.03.2019; neasigurarea asistenţei judiciare, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămână, apoi pe termen nelimitat, până la identificarea şi aplicarea soluţiilor la problemele de mai sus cu incepere din 11.03.2019.

Solicitările avocaţilor vizează:

– Majorarea onorariilor cuvenite avocaţilor pentru prestarea serviciilor de asistenţă judiciară în materie penală, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistenţă judiciară şi extrajudiciară, precum şi pentru asigurarea serviciilor de asistenţă judiciară privind accesul internaţional la justiţie în materie civilă şi cooperarea judiciară internaţională în materie penală:

– Reglementarea prin Protocol a onorariilor/remuneraţiilor cuvenite curatorilor.

– Eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Conform avocaţilor, protestul de luni este premergător întâlnirii programate cu membrii Comisiei pentru Cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senat împreună cu Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, la care vor participa şi reprezentanţi ai UNBR, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice, Parchetul General, CSM şi preşedinţii comisiilor de buget din cele două camere ale Parlamentului.

În replică, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a scris duminică pe Facebook: „Înţelegând faptul că se apropie alegerile la avocaţi, înţelegând şi faptul că unii au intrat în campanie, postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului că avocaţii nu şi-au precizat/reconsiderat poziţia!”.

Sursa: stiripesurse.ro
Sursa foto: clujust.ro

5 COMENTARII

  1. ce e roba aia cu o mana atarnand pe la spate.Voi cereti onorarii dar mai de graba sar putea numi gaozarii.dracu se foloseste de onoarea voastra cred ca visati.Vanati doar buzunarele oamenilor mancand rahat si intoarceti spatele cand nu va convine ceva.Pai societatea de produce in tara asta ar tb sa va aplice acelasi tratament.Mai ales doctorii ati gresit la legea sanatatii pai va mai dam o boala in plus ca pedeapsa.Uitati dati un raspuns care dintre voi ajuta societatea benevol cu bani sponsorizari , moralitate normalitate.Sa vedem si noi oamenii astia de onoare .Cine e sef la barou sa dea asta un comunicat ce face el pt societate cat ii pretul si in fone ce da sovietatii im plus nu ce milogedte cu sistemul vostru de constrangeri.

  2. Sunt smecherii sistemului pe valcov il pasuim de la motivare ca sa scape jigodia.Intre timp nu ii mai iubeste pe slatineni.Vrea sa iubeasca bnr.Iauzi si tu veste.Vrea sa fure si pakolo la privat nu il ia nimeni ca il stie ca e hot.

  3. Pt a își mari veniturile propun ca sa se angajeze intre ei sa își dea unul la altul procese sa se bucure intre ei când se angajează. Fug unii de alții ca draku de tămâie. ȘtiUn și ei ce jigodii sunt în realitate.

  4. Vedeti/vă de treabă!Ţara asta nu poate fi pusa la mezat de voi si clicile voastre din justitie!Acest Decan Bubatu mi=a facut plangeri ca practic avocatura la Bota !Păi cine sunt ei?! Un SRL pe mână cu justitia si politicul care dovedesc in mare parte ca este clientelara(cu respect pt. unii dintre magistrati care si ei spun ca lucrurile nu sunt corecte!) si dau acestor SRL-isti importanţă faţă de altii pe care nu-i iubeste SISTEMUL ,cum mi se spune mie!Am făcut Revolutia pt. a fi nimiciţi in ţara noastră ca şi disidenti politici de după „45!Sa vedeti ce clici fac judecatorii cu avocatii si ce hotărâri judecatoresti pronunţă acestia din urmă!!!Ei sa ştiţi dargi justiţiabili că de câte ori se face o nedrepatte pe calea unei hotărâri judecătoreşti sau ordonanţă a Parchetului acesta este principalul mijloc de a răspune:demonstraía de protest!Apropo, au avut autorizatie pt. protest ace;ti indivizi?! Nea Primarule, răspune!Dar şi tu ai fost avocat.Corb la corb nu-şi scoate ochii!!!

  5. TULUS MARIN 14 februarie 2019 08:02 at 08:02
    Vedeti-vă de treabă!Ţara asta nu poate fi pusă la mezat de voi si clicile voastre din justitie!Acest Decan Bubatu mi-a facut plangeri ca practic avocatura la Bota !Păi cine sunt ei?! Un SRL pe mână cu justitia si politicul care dovedesc in mare parte ca este clientelar(cu respect pt. unii dintre magistrati care si ei spun ca lucrurile nu sunt corecte!) si dau acestor SRL-isti importanţă faţă de altii pe care nu-i iubeste SISTEMUL(?!) ,cum mi se spune !Am făcut Revolutia pt. a fi nimiciţi in ţara noastră ca şi disidenţii politici de după „45!Să vedeti ce clici fac judecatorii cu avocatii si ce hotărâri judecatoresti pronunţă acestia din urmă!!!Ei să ştiţi, dragi justiţiabili ,că de câte ori vi se face o nedreptate pe calea unei hotărâri judecătoreşti sau ordonanţă a Parchetului acesta este principalul mijloc de a răspunde:demonstraţía de protest!Apropo, au avut autorizatie pt. protest aceşti indivizi?! Nea Primarule, răspunde!Dar şi tu ai fost avocat!!!Corb la corb nu-şi scoate ochii!!!

    Răspundeți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here