Caz ULUITOR – Un bebeluș s-a născut cu șase degete la mâini și picioare

0
495

Caz rar la Maternitatea din Botoșani, unde un bebeluș s-a născut cu câte șase degete la mâini și picioare și cu mai multe malformații la nivelul feței și la inimă. Micuțul a fost transferat la Iași, unde este evaluat medical, informează Mediafax.

Băiețelul din Botoșani s-a născut cu malformații grave și foarte rare și a fost transportat în condiții speciale la Iași. Micuțul are câte șase degete la mâini și picioare, o malformație la nivelul feței și una la inimă.

Starea copilului este gravă, fiind ținut în viață de aparate.

Conform conducerii Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, copilul s-a născut marți, la termen, în maternitatea din Botoșani, cu malformații congenitale, imediat după naștere medicii din Botoșani solicitând transferul copilului la Iași.

“Copilașul s-a născut ieri (marți – n.r.) și starea lui era gravă, fiind suspicionat de malformații congenitale de cord. A fost transferat la Iași”, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani.

Bebelușul cântărea la naștere 2.200 de grame și a fost transferat la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași pentru evaluare și stabilirea tratamentului.

Sursa :stiripesurse.ro