Mii de viroze respiratorii în Olt, într-o singură săptămână

0
220

În ultima săptămâna, la nivelul județului Olt, s-au înregistrat 2013 cazuri de infecții respiratorii acute și 804 cazuri de pneumonii. Dintre acestea,  109 au necesitat internare.

 Pentru prevenirea apariția îmbolnăvirilor, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt recomandă populației să se vaccineze. În acest sens, DSP Olt a catagrafiat pentru sezonul 2018-2019 nu mai puțin de 30.300 de persoane considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.  Deși numărul de doze de vaccin solicitate Ministerului Sănătății de către DSP Olt este de 30.300, până în prezent județului Olt i s-au repartizat 23.830 de doze.

Acest vaccin se adresează exclusiv grupelor populaționale considerate  la risc, respectiv medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât si din unitătile sanitare ambulatorii, gravide, persoane în evidență cu afecțiuni medicale cronice.

Până în prezent, din cele 12.640 doze de vaccin gripal  distribuit  au fost  administrate 4.469 doze,  dupa cum urmează: Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane – 967; Gravide – 2; Medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrani) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații -1.473 doze; Persoane, adulți si copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt= 383 doze; Toate persoanele cu vârsta peste 65 ani = 1.644 doze.

Marți, 30 octombrie 2018, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt a intrat o noua tranșă de vaccin gripal, respectiv  11.190 doze, care ulterior va fi repartizat si distribuit către toate unitățile sanitare de la nivelul județului Olt.