Topul firmelor din Olt care au încasat de la APIA cele mai mari subvenții pentru tomatele destinate industrializării

0
983

Culturile de tomate pentru industrializare au beneficiat în Campania 2017 de un sprijin cuplat cu o valoare de peste 1420 de euro/hectar. Putini fermieri însa au fost cei care au reușit să acceseze aceste subventii, din cauza condițiilor dure de eligibilitate. Cu toate acestea au existat câțiva agricultori din Olt care au reușit să încaseze subvenții generoase de la Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru aceasta cultură.

 Potrivit datelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Olt, furnizate la solicitarea Gazeta Oltului, în topul beneficiarilor sprijinului cuplat la tomate destinate industrializării se situează întreprinderea individuală (II) Sîrbu Geo Sorin.

Pe locul second în clasamentul firmelor care au beneficiat de cele mai mari subvenții pentru tomate dedicate industrializării regăsim societatea cu răspundere limitată (SRL) Agrinikos Floral . Un alt fermier care a încasat de la APIA în 2017 o subvenție importantă pentru tomatele dedicate industrializării este Dănciulescu F. Gabriel Agro (întreprindere individuală). Al patrulea loc în topul beneficiarilor de subvenții pentru tomate dedicate industrializării este de Crăciun M. Bianca Cristina (întreprindere individuală). Pe locul cinci regăsim o persoană fizică autorizată, Smarandache F. Floarea. Al șaselea loc în clasamentul primilor zece beneficiarii ai sprijinului cuplat pentru tomate destinate industrializării este ocupat de întreprinderea individuală Pricină N. Marius. Locul șapte în top este ocupat de SC Cereal D&O Agricultură SRL. Locul opt este ocupat de Damagro Nova Comserv SRL. Penultimul loc în top este deținut de Bocai M.F. Georgeta PFA, în timp ce pe poziția a zecea se situează Predică Gigi Iulian (întreprindere Individuală). Valoarea sprijinului cuplat acordat în Campania 2017 pentru cultura tomate destinată industrializării este de 1420, 0003 euro/ha la cursul de schimb de 4.5993 lei/euro, a declarat directorul executiv al APIA Olt, Doru Daniel Neacșu.

Ilie Bîzoi