Debut literar Marin Constantin la New Pub în Balș

0
379

Joi, 20 septembrie, ora 18:30, la New Pub în orașul Balș va avea loc lansarea cărții ”Existența imaterială’’ scrisă de Constantin-Alexandru Marin, fost elev eminent al Liceului Teoretic Petre Pandrea. În cadrul evenimentului vor fi prezenți apropiații autorului, elevi ai liceului, cadre didactice, precum și profesorii Fodor Axente și Pîrîianu Lavinia care vor fi spune câteva cuvinte despre proaspătul volum.Marin Constantin-Alexandru este licenţiat în ştiinţe politice la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (2014-2017), cu o teză care vizează studierea societății românești post-comuniste, iar în prezent este student al Masteratului ‘’Comunicare și Afaceri europene’’ la SNSPA.
După cum spune chiar autorul, ‘’Existența imaterială’’ este un ghid practic de gândire extrem de util în societatea contemporană dedicat în special tinerei generații, dar și celor care îndrăznesc să fie independenți intelectual într-o lume uniformizată, supusă ideologiilor, în care se gândește plat. Veritabil îndemn spre individualism și autonomizarea persoanei, autorul realizează o critică socială, direcționată către eliberarea individului de sub tutela suprastructurilor ideologice și a determinismului cultural:
”Fiecare cultură trasează un cerc magic în jurul oamenilor din interiorul ei. Nu există altă cale de a scăpa din acest cerc strâmt şi a proiecta mai departe orizontul ontic, decât prin intermediul raţiunii şi individualizării.’’
Realist, cu un ton aparent revoltat, dar cu un stil dominat de un pragmatism frapant,                Alexandru Marin dorește recuperarea individului din extinsul fenomen al alienării actuale și dezvoltarea plenară a acestuia pe noi coordonate existențiale pe care va fi capabil să și le traseze de unul singur.
”Existența imaterială’’ este o apariție publicistică revelantă iar debutul literar al lui Constantin-Alexandru Marin se anunță a fi extrem de promițător.