Ansamblul Folcloric“Romanați” ,ambasadorul dansului și cântului romanațean

0
460

   La finele săptămânii trecute Ansamblul Folcloric Romanați al Centrului Cultural Municipal Caracal, a fost invitat de Centrul de Creație Caraș-Severin la cea de a 48- a ediție a Festivalului Internațional de folclor “Hercules” , defășurat la Herculane. Festivalul de la Herculane  se află într-un circuit legat de  manifestările folclorice care se desfășoară la Reșița și   la Timișoara.

    „La Herculane, Ansamblul Folcloric Romanați, după parada portului popular, a susținut un spectacol la grădina de vară din stațiune, un spectacol  foarte bine primit și apreciat de oraganizatori și spectatori. Ansamblul a fost în formulă lărgită cu o parte din copii care frecventează cercul de nai, formația de dansuri binențeles în formulă completă și Taraful Ansamblului folcloric Romanați  condus de Daniel Voicu și întărit și de data aceasta de prietenul și colaboaratorul nostru Marius Oprea de la Constanța. A doua zi Ansamblul  Folcloric Romanați a fost , invitat de onoare  la un eveniment folcloric dedicat Centenarului României “Reșița Custom”. Timp de o oră așa cum au dorit organizatorii, Ansamblul a susținut un spectacol destul de  complex în care s-au împletit dansurile populare roamanațene cu cântecele soliștilor vocali și instrumentiști , a declarat Florin Teodorescu, directorul Centrului Cultural Municipal Caracal.

Au fost două zile în care Ansamblul Folcloric “Romanați “ au încântat Banatul  prin  dans, cântec, port popular și virtuozitate, într-un cuvânt spectacol.., un spectacol apreciat la scenă deschisă  de spectatorii bănățeni.

Doru Tudor