Consiliul Județean se implică în organizarea Memorialului „Eugen Stanciu”

0
199

Consiliul Județean se va implica în organizarea, coordonare și finanțarea celei de-a  treia ediții a „Memorialului Eugen Stanciu”, care se va derula în perioada 9-10 iunie, participând cu o sumă de bani ce a fost aprobată în ultima ședință a forului județean desfășurată în data de 31 mai.

Proiectul de hotărâre ce a fost aprobat de aleșii județeni prevede un acord de parteneriat între Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt, Asociația Județeană de Fotbal Olt și Consiliul Județean Olt, în cadrul căruia Consiliul Județean va aloca 2.200 de lei din bugetul județului. Astfel, 1.500 de lei vor fi dați pentru achiziționarea unui set complet de echipament sportiv ce va fi acordat cu titlu de premiu echipei care va cîștiga competiția și 700 de lei pentru asistența medicală în a doua zi a turneului, prin prezența la stadion a unei ambulanțe dotate corespunzător și asistent medical.

Eugen Stanciu, plecat la ceruri în ianuarie 2016, a fost căpitanul ”Generației de Aur” a fotbalului slătinean. Mai cunoscut sub numele de Gigi Stanciu, el a debutat în divizia A în 1979. După două sezoane petrecute la Viitorul Scorniceşti, a revenit la Dinamo Slatina, iar în 1986, din cauza unei accidentări, a pus capăt carierei de jucător. A rămas în fotbal, fiind preşedinte la diferite cluburi, printre care FC Argeş.

Ilie Bîzoi