Director SDN Slatina, Adrian Motorga: „Pe DN 64 Fălcoiu-Caracal-Găneasa nu se mai vedea nimic din cauza viscolului. Utilajele de deszăpezire au trebuit să ghicească drumul”

0
1262

Un număr de 44 de utilaje de deszăpezire au acţionat în ultimele 15 ore pe drumurile naţionale din judeţul Olt, care se află sub cod portocaliu de ninsoare și viscol, a precizat vineri, directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina,  Adrian Motorga.

Potrivit acestuia, în momentul de față, circulaţia se desfăşoară în condiții de iarnă, nefiind semnalate blocaje în trafic din cauza condiţiilor meteorologice. Totuși, în cursul nopții de joi spre vineri s-au semnalat mai multe blocaje din cauza tirurilor neechipate corespunzător, care au derapat.

Da au fost blocaje datorate tirurilor neechipate corespunzător .Rămânea unul blocat într-o pantă, automat bloca în spate două trei, cinci, zece autovehicule și atunci noi trebuia să scoatem din activitatea de deszăpezire utilajele ca să tractăm tirul după care să pornim coloana. Ne-am confruntat cu multe fenomene de genul acesta. Noi am deblocat în timp relativ scurt toate zonele cu probleme.  A fost viscol foarte puternic noaptea trecută. Eu am fost permanent  în tot județul. A fost rău. La un moment dat pe DN 64 zona Fălcoiu- Caracal- Găneasa, efectiv nu mai vedeai nimic. Nu se mai vedea drum, nu se mai vedea nimic din cauza viscolului. Chiar utilajele de deszăpezire au trebuit să ghicească drumul, s-au deplasat doar cu 3-5 kilometri la oră. S-au ghidat după plantația rutieră, deci nu mai aveau după ce să se ghideze. Am reușit cu greu. Avem oamenii nedormiți de aproape 24 de ore. Ne este destul de greu , dar încercăm să facem față.  Nu există blocaje. La această oră acționăm cu 32 de utilaje închiriate și 12 propriia declarat pentru Gazeta Oltului, Adrian Motorga, directorul Secției Drumuri Naționale Slatina.

În ultimele ore pe drumurile naționale care străbat județul Olt au fost împrăștiate aproximativ 300 de tone de material antiderapant. Drumarii olteni le recomandă conducătorilor auto să circule numai dacă au neapărată nevoie, iar dacă pleacă la drum să echipeze autovehiculele corespunzător și să circule cu atenție

Ilie Bîzoi