PAUL STĂNESCU: „KOVESI SĂ DEMISIONEZE…!“

3
364

Prezent vineri la Slatina, liderul social-democraților olteni, Paul STĂNESCU, a participat și la o conferință de presă, la sediul partidului.

La una dintre întrebările puse de ziariști, referitoare la scandalul legat de DNA ,Paul Stanescu s-a arătat foarte categoric și chiar iritat: „KOVESI SĂ DEMISIONEZE“. Acesta și-a argumentat cele declarate făcând referire la gravele situatii în care și-a desfășurat activitatea instituția, abuzurile comise de către DNA, sub conducerea doamnei Kovesi.

”Nu poți să acuzi pe cineva că e penal până când nu are o sentintă definitivă și irevocabilă. Eu nu știu dacă doamna Kovesi trebuie revocată sau nu, dar atunci când se întâmplă astfel de lucruri într-o instituție atât de importantă, dumneaei ar trebui să-și dea demisia, nu să i-o ceară cineva.

Acesta a facut referire și la Direcțiva Europeană privind prezumția de vinovăție, pe baza căreia ar trebui să funcționeze și justiția română.

P.C.

3 COMENTARII

 1. Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"Academician Florin Constantiniu

  Vorbeste gura fara el.Pana una alta,Paul Stanescu sa se priveasca in oglinda constiintei,apoi sa vorbeasca despre demisia sefei DNA.
  Paul Stanescu nu are nicio pregatire minima juridica care sa-i permita sa hotarasca soarta profesionala a unui magistrat. Intai de toate ,Stanescu sa se pregateasca pentru demisia din toate funcțiile politice si administrative,deoarece zilele lui si ale baronului rosu de Teleorman sunt numărate.
  Intr-un discurs sustinut la Caracal, in august 2014, Paul Stanesciu si-a exprimat viziunea asupra perioadei in PSD va conduse Romania, 2016-2020. El spunea de atunci ca PSD este „obligat” sa preia puterea, altfel pesedistii nu vor scapa de DNA.

  “Suntem obligati sa avem prim ministru in perioada 2016-2020(…) Competitia asta va fi pe viata si pe moarte si pe libertate sa stiti va fi. Pentru multi oameni va fi. Si eu vreau sa va spun lucrul acesta si nu exagerez spunand lucrul aceasta. Pentru multi va fi pe viata, pe moarte si pe libertate sa stiti. Trebuie sa avem grija din punctul asta de vedere (…) Le spuneam colegilor mei: Si eu, si eu ma uit dimineata la 6, ca la 6.00 vine asta, DNA-ul! Ma, da’ pe mine de ce ma lasa in pace? De ce nu m-a luat pana acum? Am inceput sa-mi pun intrebari d’astea, va rog sa ma credeti. Nici inainte de 89 n-am trait asemenea timpuri”, spunea Stanescu in 2014.””
  De fapt,Stanescu prin declaratiile lui demonstreza ca apara gasca coruptilor,parvenitilor si diletantilor.
  Majoritatea romanilor si ambasadele lumii civilizate o sustin pe Laura Olguta Kovesi,dar PSD o vrea scoasa din functia de prim-procuror al Direcției Naționale Anticorupție.
  Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut miercuri seara o conferinţă de presă în care a afirmat că scandalul din DNA a fost provocat de „nişte penali” care vor să discrediteze instituţia anticorupţie. El a spus că nu este de acord cu revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi e de părere că scandalul se va stinge de la sine.
  Asadar,PSD ,prin vocea lui Stanescu,ar fi cazul sa inceteze cu amenintarile ,presiunile ,cererile cu privire la soarta DNA.Nu de alta,dar trebuie sa inceteze mentalitățile si reflexele comuniste de partid-stat.Paul Stanescu ar fi bine sa citeasca bine Constitutia Romaniei ,si apoi sa vorbească vrute și nevrute.
  Asadar interventia in sfera justitiei a altor puteri contravine principiului constitutional. Aceasta nu exclude insa anumite raporturi constitutionale care rezulta firesc din sistemul organizarii statale a puterii. Trebuie mentionat ca organizarea si functionarea instantelor judecatoresti se realizeaza potrivit legii (art. 125, 126, 128, si mai ales art. 172 alin3 lit. h). Ca atare Parlamentul este cel care stabileste prin lege competente si proceduri pentru instantele judecatoresti.

  Ca o concluzie la cele precizate mai sus se poate preciza ca ne aflam in prezenta unei conlucrari a structurilor statale in realizarea vointei poporului. Aceasta conlucrare presupune: competente clar delimitate prin Constitutie, autonomie organizatorica si functionala, control reciproc fara imixtiune, garantii constitutionale ale indeplinirii mandatulului si ale respectarii drepturilor cetatenilor.

 2. Oare vicepremierul Paul Stănescu o sa aibe acelasi tupeu ca sa ceară si demisia directorului general al Oficiului European de Luptă Antifraudă, Nicholas Ilett ?

  Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a dat publicității o informație conform căreia după mai multe luni de anchetă a reușit să destructureze un consorțiu axat pe fraudarea fondurilor europene. Din schema infracțională fac parte și personaje din România, dar numele lor nu au fost date publicității deocamdată. Potrivit anchetatorilor, indivizii, fără a le menționa numele sau firmele implicate, și-au însușit în mod abuziv fonduri europene de peste 1,4 milioane de euro, destinate prototipurilor de hovercraft de reacție de urgență.

 3. Paul Stanescu sa crezi teasca bine Constitutia Romaniei din 1991,apoi sa vorbeasca…
  In acest sens,sa citeasca interviul lui Augustin Zegrean.
  Reporter: Cum vedeți scandalul din ultima vreme din jurul DNA?

  Augustin Zegrean:”” Este trist, ar trebui să înceteze lucrurile acestea… Nu se poate, vorbim de stat de drept, într-un stat de drept nu dai decizii de partid prin care să schimbi un procuror din funcție. Este o instituție a statului, este o instituție care funcționează, dacă nu le mai convine, dacă se constată că această instituție este dăunătoare pentru stat, există altă metodă de a rezolva această problemă: se poate desființa, se poate modifica legea de organizare și funcționare, dar nu să faci presiuni, cu 20, 30 50 – 1000 de ziarişi să-i trimit acolo să pună întrebări dictate din studiouri.
  Nu așa se rezolvă lucrurile! DNA-ul apărut în 2004 în România. Dacă se constată că nu mai este necesar nu au decât să-l desființeze, dacă nu mai este necesar! Eu nu am spus că nu este necesar! Eu spun că și-a făcut treaba, pentru că avem atâtea exemple de oameni care au fost trimiși în judecată și condamnați pentru infracțiuni de corupție.
  Dacă nu ar fi fost vinovaţi, nu cred că judecătorii i-ar fi trimis la închisoare. Eu chiar chiar nu cred că în țara aceasta un judecător poate să trimită pe cineva la închisoare, la comandă. Nu cred lucrul acesta pentru că se teme și el că îi vine rândul… Cine scoate sabia, de sabie piere!,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here