Darius Vâlcov vs. slătineni

2
1054

În această perioadă, lumea politică a fost zguduită din temelii de vestea că Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, riscă să stea după gratii 8 ani. Cum văd slătinenii soarta fostului edil, concluzionați singuri, din următoarele declarații:

Gigi: Nu mai am încredere în politicieni și în vorbele lor. Pe mine faptele mă interesează, ele vorbesc. Slatina are nevoie de un primar tânăr, cu inițiativă, care să mai miște ceva în oraș. Mulți fură, însă puțini sunt pedepsiți. Să i se ia toți banii lui Vâlcov, că nu sunt făcuți din muncă cinstită! 

Ionel: Legea este mai presus de oricine, iar dacă este vinovat, să plătească. Îi suntem recunoscători pentru tot ce a făcut pentru orașul nostru, dar legea e lege.

Damian: Toți se dau oamnei cinstiți la început, după care uită de mamă și de tată. La fel a făcut și Vâlcov, dar a făcut și ceva pentru orașul nostru. Sincer, îmi pare rău că va intra la pușcărie, este un băiat deștept. Dar, poate așa, politicienii vor lua frica legii și vor face mai multe pentru cetățeni decât pentru ei.

Maria: De ce să fie condamnat numai Vâlcov, numai el este vinovat? Să îi ia pe toți la bani mărunți că sigur mai descoperă și alte cazuri…

Mitel: Păcat de el și de tinerețea lui, și-a stricat toată viața pentru niște bani. Eu sincer, dacă mâine s-ar întoarce la Slatina și ar candida din nou pentru primărie, l-aș vota, a știut ce să facă pentru Slatina, însă banii i-au luat mințile.

Gigi: Să se ducă la pușcărie că i-au plăcut banii, banii noștri, ai slătinenilor. Indiferent că e Vâlcov sau altul, legea să fie pentru toți la fel.

Anca: Nu am ce comenta, legea este singura care trebuie să facă dreptate. Nu îmi doresc o țară condusă de corupți.

Elena: Dacă a fost găsit vinovat, să plătească. Însă, nu înțeleg de ce mai este ținut în guvern dacă omul este murdar, este condamnat. Toți sunt la fel!

 

 Florina Dinu

2 COMENTARII

  1. Darius Valcov,printul coruptiei…El nu este decat varful aisbergului.Daca am face o analiza profunda a fiecarui functionar public,respectiv de la un biet primar de comuna si pana la un chestor de politie,vom descoperi ca au averi nejustificate.Coruptia în Romania este un mod de viata.Majoritatea celor cu functii publice au averi nejustificate.Tarile cele mai prospere, în care oamenii se simt cei mai fericiți, sînt totodată cele cu cel mai scăzut indice al corupției. Dimpotrivă, țările cele mai sărace, din care oamenii visează să plece, sînt cele cu cel mai ridicat indice al corupției. Diferența dintre Danemarca și Somalia este una de înțelepciune a puterii publice și, în mod necesar, de integritate a funcționarului public.
    Asadar,inteligenta lui Valcov nu reprezinta garantia intelepciunii.Daca Valcov era un om înțelept nu ajungea un om infatuat si corupt.Dar din pacate,Valcov nu este singurul infatuat si corupt din Romania.Fiecare comuna si oras din Romania isi are infatuatii si coruptii lor…

  2. Al dracului hoț ,fura drepturile altora înaintând știința capului asemeni unui rat de porc.Na făcut placeri nici la bulangii să îl reguleze in facultate că avea bucile cubice și se loveau de colțuri,a luat banii și mînca kkt cum trebuie lumea să ii de-a lui bani la apa și la canal.Disparut va fi liniște.Nu știu pușcăriașii de îl vor primi in mijlocul lor că se apucă să îi fure și pe ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here