Darius Vâlcov vs. slătineni

0
1145

În această perioadă, lumea politică a fost zguduită din temelii de vestea că Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, riscă să stea după gratii 8 ani. Cum văd slătinenii soarta fostului edil, concluzionați singuri, din următoarele declarații:

Gigi: Nu mai am încredere în politicieni și în vorbele lor. Pe mine faptele mă interesează, ele vorbesc. Slatina are nevoie de un primar tânăr, cu inițiativă, care să mai miște ceva în oraș. Mulți fură, însă puțini sunt pedepsiți. Să i se ia toți banii lui Vâlcov, că nu sunt făcuți din muncă cinstită! 

Ionel: Legea este mai presus de oricine, iar dacă este vinovat, să plătească. Îi suntem recunoscători pentru tot ce a făcut pentru orașul nostru, dar legea e lege.

Damian: Toți se dau oamnei cinstiți la început, după care uită de mamă și de tată. La fel a făcut și Vâlcov, dar a făcut și ceva pentru orașul nostru. Sincer, îmi pare rău că va intra la pușcărie, este un băiat deștept. Dar, poate așa, politicienii vor lua frica legii și vor face mai multe pentru cetățeni decât pentru ei.

Maria: De ce să fie condamnat numai Vâlcov, numai el este vinovat? Să îi ia pe toți la bani mărunți că sigur mai descoperă și alte cazuri…

Mitel: Păcat de el și de tinerețea lui, și-a stricat toată viața pentru niște bani. Eu sincer, dacă mâine s-ar întoarce la Slatina și ar candida din nou pentru primărie, l-aș vota, a știut ce să facă pentru Slatina, însă banii i-au luat mințile.

Gigi: Să se ducă la pușcărie că i-au plăcut banii, banii noștri, ai slătinenilor. Indiferent că e Vâlcov sau altul, legea să fie pentru toți la fel.

Anca: Nu am ce comenta, legea este singura care trebuie să facă dreptate. Nu îmi doresc o țară condusă de corupți.

Elena: Dacă a fost găsit vinovat, să plătească. Însă, nu înțeleg de ce mai este ținut în guvern dacă omul este murdar, este condamnat. Toți sunt la fel!

 

 Florina Dinu