Ianca: Testare gratuită pentru depistarea HEPATITEI B și C

0
124

Primăria Ianca vine în sprijinul cetățenilor din localitate prin organizarea unei campanii de testare gratuită pentru diagnosticarea celor două infecții virale: HEPATITA B și C. Testele vor fi realizate de medicul Cristea Costel, în ziua de joi, 28 Iulie 2022, la sediul Primăriei Comunei Ianca, Sala de Ședințe, începând cu ora 9.00.

În cadrul acestei campanii se poate testa orice persoană majoră.

Hepatita B reprezintă o afecțiune a ficatului, fiind una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate la nivel mondial. Deși în prezent nu există tratament care să vindece persoanele care suferă de hepatita B, această boală poate fi ținută sub control cu ajutorul medicamentelor și prin menținerea unui stil de viață sănătos.

Hepatita C este infectia ficatului provocata de virusul hepatitei C. Variaza de la imbolnavire usoara, care dureaza cateva saptamani, la imbolnavire severa, pe viata. Hepatita C este adeseori descrisa ca infectie “acuta” (care inseamna infectie noua) sau infectie “cronica” (infectie pe viata). Hepatita C acuta se produce in primele 6 luni de la expunerea la virusul hepatitei C. Hepatita C poate fi o boala pe termen scurt, insa pentru majoritatea oamenilor infectia acuta determina infectie cronica. Hepatita C cronica poate insemna infectie pe termen lung daca virusul hepatitei C nu este tratat. In lipsa tratamentului, hepatica C cronica poate provoca probleme severe de sanatate cum sunt deteriorarea ficatului (boala de ficat), ciroza (fibrozarea extrema a ficatului), cancer hepatic, chiar deces.