Cod GALBEN de ceață în județ

0
134

Meteorologii au emis vineri dimineaţă o avertizare de Cod galben de ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii. Mai multe județe din țară, printre care și județul se află sub avertizare de ceaţă.

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50, fiind asociată și burnița, polițiștii îi îndeamnă pe conducătorii auto să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și de climatizare-dezaburire.

Polițiștii rutieri vă recomandă șoferilor să adopte o conduită preventivă când conduc, să nu bruscheze comenzile vehiculelor, iar înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi să se intereseze în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgă. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, pentru a putea frâna în condiții de siguranță, dar și evitarea pe cât posibil, a efectuării manevrei depășirii.