CJ Olt solicită Guvernului României aproape 90 de miliarde de lei care să fie alocate primăriilor care nu mai pot plăti salariile

1
313

Aproape nouă milioane de lei este suma cerută de Consiliul Judeţean (CJ Olt) pentru deblocarea situaţiei de la primăriile din judeţ care nu mai au bani pentru plata salariilor, utilităţilor sau au conturile blocate din cauza unor datorii la terţi.


Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că, întrucât la unele primării au apărut probleme cu asigurarea plăţii salariilor, după mărirea indemnizaţiilor primarilor şi consilierilor, ca urmare a prevederilor Legii salarizării care a intrat în vigoare în luna iulie, Consiliul Judeţean Olt a  demarat procedurile pentru iniţierea unui proiect de hotărâre de guvern prin care să fie alocată suma de 8.944.000 lei, adică aproximativ 90 de miliarde de lei, pentru rezolvarea situaţiei.

„8.944.000 lei este suma solicitată de la Guvern. Este un proiect de hotărâre de guvern pe care l-am făcut încă de săptămâna trecută care priveşte doar salarii şi conturi blocate, situaţii excepţionale. Sunt două-trei primării, din informaţiile mele, care au conturile blocate, nu neapărat din cauza neplăţii salariilor, cât din cauza unor terţe părţi, de la diverse contracte pe care le-au avut”, a conchis Oprescu.

Ilie Bîzoi

 

1 COMENTARIU

  1. Cariera politica si admnistrativa a lui Dragnea este pe sfirșite. În ce îl privește se joacă ultimul act.Dupa el urmeaza Olguta Vasilescu,Paul Stanescu,Sevil Shhaideh si Niculae Badalau….Fost preşedinte al CJ Olt între anii 2008 şi 2016, acum şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional şi senator, Stănescu şi-a dovedit loialitatea faţă de Liviu Dragnea în luna aprilie, când a cerut excluderea lui Ponta din partid, în plin război intern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here