Zilele Municipiului Caracal

0
383

Lansari de carte

Evenimentele culturale desfăşurate la Caracal cu prilejul sărbătoririi  a 479 de ani de atestare documentară, au continuat şi luni 20 noiembrie prin lansarea a două cărţi de către Asociaţia „Fii şi prietenii Caracalului”. Prima carte care a fost prezentată de către preşedintele interimar al Asociaţiei, inginerul Marian Doldurea, a fost „Contribuţii la biografia lui Constantin Poroineanu (scrisori şi alte documente) ”- autori; Ion Tîlvănoiu, Vasile Radian şi Floriana Tîlvănoiu, iar cea de a doua a fost cartea „Conducătorii Judeţelor Olt şi Romanaţi, De la Ispravnici la Prefecţii de Azi”. Evenimentul desfăşurat la Teatrul Naţional din localitate, s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de iubitori de carte, istorici, profesori, oameni de cultură, membrii Asociaţiei „Fii şi prietenii Caracalului” .

 Ansamblul Folcloric „Romanaţi” într-un spectacol Extraordinar „De la Olt în Romanaţi”

 Seria manifestărilor culturale prilejuite de aniversarea a 479 de ani de atestare documentară a Caracalului, au continuat şi în această săptămână. Ziua de început a săptămânii a fost dedicată folclorului. Astfel Ansamblul Folcloric” Romanaţi” al Centrului Cultural Municipal Caracal, a susţinut un spectacol extraoridnar „De la Olt în Romanaţi” în sala de spectacole a Teatrului Naţional, printre  invitaţi numărându-se şi „Rapsozii Oltului de Jos” de la Drăgăneşti Olt.

Săptămâna trecută, Ansamblul Folcloric „Romanaţi” a fost invitat la cea de a 38 ediţie a Târgului de Turism al României, desfăşurat la Romexpo Bucureşti, unde au prezentat un program de cântec, joc şi voie bună, dar şi frumosul port romanaţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here