Biletele de tratament repartizate Casei de Pensii Olt, valorificate 100%

0
272

Aproape 3.700 de olteni au beneficiat de bilete de tratament în staţiunile balneare din ţară, de la începutul acestui an. Cei mai mulţi au ales să se trateze în staţiunile Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Herculane sau Băile Govora.

Aproape 3.700 de bilete de tratament balnear au fost repartizate Casei Judeţeană de Pensii (CJP) Olt, de la începutul acestui an, de către Casa Naţională de Pensii. Potrivit directorului executiv al CJP Olt, Iulian Smarandache, gradul de valorificare a biletelor de tratament până în prezent a fost de sută la sută.

„Până în prezent au fost alocate judeţului Olt de către Casa Naţională de Pensii 3.689 de bilete şi valorificate tot atâtea”, a declarat Smarandache.

Cele mai solicitate staţiuni de către pensionarii olteni au fost Olăneşti, Călimăneşti, Căciulata, Herculane şi Băile Govora. Pentru valorificarea biletelor s-a procedat la transmiterea de adrese la domiciliul pensionarilor, afişarea la sediul şi pe site-ul instituţiei, cât si prin telefon, prin care li s-a adus la cunoştinţă data repartizării biletului. Conducerea CJP Olt îi sfătuieşte pe pensionari să depună cereri solicitând o perioadă mai lungă de timp, pentru a putea prinde bilete în mai multe serii.

Numărul de bilete de tratament repartizate CJP Olt în ultimii patru ani a cunoscut o creştere. Astfel, în anul 2014, numărul biletelor alocate judeţului Olt a fost de 4.191, cu peste 500 bilete mai mare faţă de numărul tichetelor alocate în anul 2013 şi mai mult cu circa 600 comparativ cu 2012 şi cu aproape 1.000 mai multe decât în anul 2011. În anul 2015 au fost alocate 4.425 de bilete şi valorificate 4.422, în timp ce în 2016 grtadul de valorificare a biletelor a fost de 100%. De altfel, procentul de valorificare a biletelor de tratament a fost în ultimii aproape cinci ani de 99% şi chiar de 100%.

Ilie Bîzoi