Olt: Elevii olimpici la Religie și la Limba Română – Religie, premiați de Preasfințitul Părinte SEBASTIAN

0
337

Cei șapte elevi din Olt, olimpici la Religie și cei șapte elevi, câștigători ai Olimpiadei Interdisciplinare de Limba Română și Religie “Cultură și spiritualitate românească”, calificați pentru etapa națională au fost premiați de Preasfințitul Părinte SEBASTIAN. La eveniment au participat și cadrele didactice care îi vor însoți pe cei 14 elevi în faza finală a concursului, precum și Dna Prof. Luciana SLUJITORU, inspector de Religie în cadrul I.Ș.J. – Olt.

În cuvântul adresat tinerilor, Preasfinția Sa a apreciat efortul depus de aceștia pentru a excela în domeniul special pe care și l-au ales – Religia, făcând pe această cale îndemnul, cu ajutorul unei sugestive pilde, la excelarea în adevărata ‘olimpiadă’ a vieții – dobândirea omeniei, calitate care se arată în oamenii care sunt dispuși oricând să-și sacrifice, la nevoie, meritele obținute pentru a veni în ajutorul aproapelui.

La final, pe lângă urarea de a se întoarce acasă cu cât mai multe premii, participanții au primit în dar cărți și broșuri apărute la Editura Episcopiei, și anume: cele trei volume ale publicației “Pilde vechi & Pilde noi”, broșurile “Scurtă învățătură de credință ortodoxă” și “Sfânta Liturghie pe înțelesul tuturor”, precum și Scrisoarea Pastorală la Învierea Domnului 2022 “Hristos a înviat, iar noi ne omorâm unii pe alții?.” au declarat reprezentanții Episcopiei Slatinei și Romanaților.