Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii: „Transformarea judeţului Olt în Olt-Romanaţi nu este un moft politic, nici un proiect cu substrat speculativ”

0
549

Şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, slătineanul Emil Albotă, susţine că demersul iniţiat de autorităţile judeţene pentru modificare denumirii judeţului în Olt- Romanaţi nu este un moft politic, ci reprezintă o reparaţie istorică, după ce judeţul Romanaţi a fost desființat odată cu reforma administrativă din 6 septembrie 1950. „Transformarea judeţului Olt în Olt-Romanaţi nu este un moft politic, nici un proiect cu substrat speculativ, ci doar o reparaţie istorică. Ideea adăugării numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt aparţine unui grup de iniţiativa format din oameni de cultură, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi caracalene, ai societăţii civile din Caracal şi din vechiul judeţ Romanaţi, asociaţii locale publice dar şi parlamentari din toate partidele. De asemenea, iniţiativei de adăugare a numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt a aderat şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian”, a scris Emil Albotă pe o reţea de socializare.

Pe 15 octombrie 2017, oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Condiţia pentru validarea referendumului este ca la vot să fie prezenţi 30% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente, iar dintre aceştia mai mult de jumătate, respectiv 51%, să voteze pentru atribuirea denumirii Olt-Romanaţi. Ulterior acest referendum va fi validat printr-o lege în Parlament.

 Ilie Bîzoi