Șeful IPJ Olt: „Se constată o creștere a infracțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice”

0
864

Joi- 24 august 2017, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a avut loc o conferință de presă pe tema Siguranța traficului rutier. Reprezentanții IPJ Olt au prezentat în cadrul întâlnirii rezultatul acțiunilor desfășurate în primele șapte luni ale anului 2017, rezultate care arată că, în continuare, în județul nostru, șoferii nu respectă legislația rutieră.

Deși politiștii rutieri au intensificat eforturile pentru reducerea numărului de accidente, în cadrul a numeroase acțiuni punctuale de combatere a cauzelor generatoare de evenimente rutiere, precum și activități de prevenire a acestora, au fost depistate numeroase nereguli în trafic .„Politiștii au fost în trafic în primele luni ale anului în curs, aplicând 32.368 de contravenții. Acestea au vizat în primul rând nerespectarea regimului de viteză (35% din cazuri), nefolosirea centurii de siguranță (18 din cazuri), nerespectarea regulilor de prioritate, conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și altele(47 % din cazuri). De asemenea, au fost reținute 1.498 permise de conducere, constatându-se o creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut și 677 certificate de înmatriculare. În numărul total de permise reținute, un procent de 13,61 % au fost pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 19,62 % pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/oră, 26,30 % au fost reținute pentru depășire neregulamentară, 14,41 % pentru neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni, iar 26, 06 % reprezentând permise de conducere reținute pentru alte încălcări ale legislației rutiere. În aceeași perioadă au fost constatate 298 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, cosntatându-se o creștere cu 4 % față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat în cadrul întâlnirii, comisarul șef Cătălin Florescu, șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Reprezentanții IPJ Olt avertizează șoferii că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice.