Caracalul primeşte 5 biciclete electrice

Programul Transfrontalier dintre România şi Bulgaria, la care a aderat şi municipiul Caracal, produce prima surpriză plăcută.

0
390

Turul transfrontalier pe biciclete electrice, la care au participat jurnalişti şi tour-operatori din cele două ţări participante la proiectul transfrontalier (Bulgaria şi România), a ajuns miercuri după amiază, în jurul orelor 18.00 şi în  Municipiul Caracal.

Participanții  au fost  întâmpinați de către Liviu Radu – primarul municipiului , Octavian Stănescu – viceprimarul localităţii şi alte oficialităţi locale,  pe platoul administrativ din faţa Primăriei.

După primirea oficială a participanţilor şi  a cuvântului de bun venit adresat de primarul localităţii, cei doi oficiali caracaleni au făcut o tură pe platoul administrativ cu  două din bicicletele electrice care vor rămâne la Caracal.

De altfel, Municipiul Caracal va beneficia de cinci biciclete electrice şi o staţie de încărcare a acestora, în urma cooperării dintre Administraţia caracaleană, cu Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software, Filiala Oltenia – ARIES Oltenia şi Patronatul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii -PLIMM Calafat, în cadrul proiectului „REŢEAUA DE BICICLETE ELECTRICE”.

Proiectul este finanțat în cadrul programului Interreg V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară nr.1: O regiune bine conectată, Obiectiv specific nr.1.1: Îmbunătățirea planificării, dezvoltării și coordonării sistemelor de transport transfrontalier pentru conexiuni mai bune la rețeaua de transport TEN -T.

Proiectul este implementat de către partenerul Lider: Agentia de Dezvoltare Regionala si Centrul de Afaceri – Vidin (Bulgaria), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Vidin, Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software Oltenia, Patronatul Local al Întreprinderilor Mici si Mijlocii Calafat.

Cele 5 biciclete  electrice de care va beneficia municipiul Caracal, vor putea fi închiriate de turiştii care tranzitează localitatea şi vor să călătorească pe bicicletă spre destinaţia preferată.

Programul oferă o alternativă celor care trăiesc lângă Dunăre, atât în Bulgaria cât și în România, punându-se astfel la dispoziție o nouă modalitate de a circula

Județele care fac parte din acest proiect sunt: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Constanța.

Programul a fost gândit după rețeaua Europeană de transport, TEN-T.

Paticipanţii la turul transfrontalier pe biciclete electrice, după ce au făcut un tur de onoare pe străzile din Caracal, s-au îndreptat spre capitala judeţului, Slatina.