A început înscrierea pentru Evaluarea Naţională

0
185

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, elevii care au absolvit clasa a VIII-a se pot înscrie, în perioada 7-9 iunie, la Evaluarea Naţională, urmând ca pe data de 19 iunie, să susţină prima probă, examenul la limba română. Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.

În perioada 7-9 iunie, elevii care termină clasa a VIII-a se pot înscrie pentru a susţine evaluarea naţională, iar după data de 9 iunie aceștia vor intra în vacanță. După această etapă, elevii vor da prima probă a evaluării naţionale, cea la limba şi literatura română, care este programată pentru 19 iunie. Miercuri, 21 iunie, şcolarii vor susţine proba scrisă la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor susține pe 22 iunie proba la limba maternă. Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele fiinale. Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

77,61 la sută dintre elevii din Olt care au susținut Evaluarea Națională anul trecut au reușit să ia note peste cinci, potrivit informaţiilor puse la dispoziţe de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Potrivit rezultatelor obținute de elevii înscriși la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a, valabile înainte de contestații, 2.260 de elevi din cei 2. 922 prezenţi la examen, au obţinut medii între 5 şi 9,99, numărul lor reprezentând un procent de 77,34%. La aceştia se adaugă opt elevi care au opţinut media 10, rezultând un procent de 77,61% al elevilor care au trecut cu bine examenul, procent ce situează judeţul Olt pe locul 10 la nivel naţional şi pe primul loc la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia.

Reprezentanții IȘJ Olt speră ca și anul acesta procentul de promovabilitate să fie unul foarte mare.