Trofeul Festivalului Naţional de poezie „Virgil Carianopol, câştigat de o craioveancă

0
380
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ediţia aXXII -a Festivalului naţional de poezie „Virgil Carianopol”, organizat de Primăria municipiuluiCaracal, Centru Cultural Municipal „Radu Şerban” şi Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol  s-a încheiat. Pe parcursul celor două zile cât a durat Festivalul (18 şi 19 Mai ) iubitorii de poezie din totă ţara au avut ocazia să se manifeste şi să-şi exprime talentul poetic în cadrul unuia din cele mai apreciate concursuri naţionale de poezie ,„Virgil Carianopol, în faţa unui juriu competent şi exigent compus din prof.univ.dr.Ion Deaconescu poet, eseist, istoric şi critic literar-preşedintele juriului, Mihai Duţescu poet, prozator, dramaturg, Mihai Firică, poet, prof.Paul Aretzu, poet, eseist, critic literar- membrii ai juriului.

Câştigătorii concursului de poezie au fost premiaţi vineri 19 mai într-o gală a laureaţilor desfăşurată la Biblioteca „Virgil Carianopol „din Caracal în prezenţa unui numeros public.

Trofeul Ediţiei a XXII- a Festivalului de poezie „Virgil Carianopol” a fost câştigat de Roxana Ilie din Craiova.

La secţiunea debut, premiul I a fost câştigat de Florentina Loredana Dănilă din Slobozia judeţul Ialomiţa

Premiul special al juriului la secţiune debutanţi a fost atribut lui Miruna Ilie din Caracal

La secţiunea poeţi aflaţi la primul volum, premiul I a fost câştigat de Ionuţ Calotă din Bucureşti cu volumul „Cum să Supravieţuieşti în Dragoste”

O ediţie bine organizată, dar care din păcate nu s-a bucurat de prezenţa oficialităţilor locale sau cel puţin al preşedintelui comisie de cultură din cadrul Consiliului Local. A fost însă prezent preşedintele comisie de cultură din cadrul Consiliului Judeţean- Viorel Vătămanu.