Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, sărbătorită în centrele DGASPC Olt

0
194

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost sărbătorită şi anul acesta în centrele rezidenţiale din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt.

Evenimentul  a fost marcat prin întâlniri şi manifestări care au avut drept scop conştientizarea comunităţilor locale asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi. Astfel de manifestări s-au desfăşurat concomitent în toate centrele de ocrotire socială din subordinea DGASPC, o zi aşteptată cu mult drag de beneficiari, dar şi de personalul din centrele respective. Aceştia au pregătit un program special de ziua lor care nu se putea încheia altfel decât cu răsplătirea acestora cu cadouri, dar şi cu o masă festivă.

Ca în fiecare an, DGASPC Olt sărbătorește persoanele cu dizabilități din centrele noastre, oferindu-le o zi specială prin organizarea de mese festive, programe artistice, aducând pe lângă cadouri și bucurie în suflet. Urăm cu această ocazie un călduros «La mulți ani!» acelor persoane care ne arată zilnic că în spatele dizabilității se ascunde puterea de a-și păstra demnitatea și optimismul, dincolo de orice problemă”, a declarat Rădiţa Piroşca, directorul general al DGASPC Olt.

În 1992, Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat ziua de 3 decembrie ca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap. Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiect promovarea înţelegerii în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstări acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.