Care sunt legumele antiinflamatoare si condimentele care ne prelungesc viața

0
1660

Îti place sa ai un stil de viata sanatos si obisnuiesti sa incerci deseori retete noi? Sau preferi gustul preparatelor traditionale, insa vrei un plus de savoare?

Desi pare ca in sezonul rece nu ai prea multe optiuni pline de vitamine si minerale cu rol antiinflamator, exista moduri geniale de a pregati legumele.

Dovleceii, varza, ardeii grasi, ceapa rosie, conopida, sfecla sau alte legume pot fi ingredientele de baza pentru cele mai delicioase retete de toamna.

Si beneficii pentru sanatate, si gust! Preparatele culinare de toamna sunt mereu o incantare, iar aromele acestora dau savoare oricarei retete.

Cum gatesti legumele in sezonul rece

Cand ma gandesc la retete cu legume de sezon, supa crema de dovleac si ciupercile gratinate se numara printre preferatele mele. Cu toate acestea, exista multe alte moduri de a gati legumele, toate la fel de sanatoase si de gustoase!

Legumele, in special cele de toamna, au proprietati antiinflamatoare. Ele contin vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea organismului si pentru cresterea imunitatii. Insa unele legume isi pierd din proprietati in momentul in care sunt preparate termic, motiv pentru care modul in care le gatim este foarte important.

Cel mai usor mod de a consuma mai multe legume antiinflamatoare: supa crema

Preparatele din legume de sezon sunt cele mai sanatoase. Daca iti doresti sa te bucuri de beneficiile legumelor de toamna, opteaza pentru supe preparate rapid. Poti sa prepari supa de mazare, supa de fasole sau supa de dovleac. Iti doresti sa ai o alimentatie mult mai bogata in minerale si nutrienti? Prepara supe consistente, combinand mai multe legume. Daca vrei sa incerci o reteta sanatoasa, insa care iti satisface totodata pofta de ceva bun, iti recomand supa crema de conopida cu branza cu mucegai! Este o supa incredibil de aromata, care transforma orice pranz intr-o masa foarte nutritiva.

Sursa: doctorulzilei.ro