Alimentul plin de vitamine care previne cheagurile de sânge și constipația

0
774

Alimentul recomandat de medici și bucătari. Caperele sunt extrem de recunoscute în bucătăria mediteraneeană, unde se consumă doar mugurii. Dar și în cea asiatică. Chiar dacă se consumă numai murate, caperele sunt excelente pentru o mulțime de afecțiuni.

Caperele se foloseau în scop terapeutic de mii de ani. De exemplu, grecii, în Antichitate, le mâncau dacă aveau probleme legate de oase, mai exact de reumatism. Astăzi, ele sunt la fel de cunoscute și îndrăgite atât pentru gustul bun, cât și pentru proprietățile terapeutice.

Caperele sunt foarte bune pentru menținerea sănătății. De aceea, încearcă să introduci acest aliment-condiment în dieta ta. Caperele se culeg la sfârșitul primăverii, începutul verii.

Au o mulțime de vitamine – complexul B, vitaminele A, C, K, au și fibre și minerale – mangan, magneziu, fier, calciu, sodiu, cupru. Au foarte multe flavonide și luptă împotriva radicalilor liberi.

  • Sunt studii care arată că ele contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui.
  • Stimulează metabolismul și contribuie la diminuarea riscului de apariție a cheagurilor de sânge. Explicația fiind aceea că au o cantitate considerabilă de vitamina C dar și vitamina K.
  • De asemenea, au vitamine B în compoziția lor ceea ce înseamnă că ajută la menținerea sănătății tractului digestiv și a sistemului nervos.
  • Nu în ultimul rând, ele ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Sunt unele voci care ar susține că ar putea chiar să prevină diabetul zaharat de tip 2, însă mai sunt necesare studii pentru a afirma cu certitudine acest lucru.
  • Previn constipația și ameliorează durerea de stomac.
  • Îmbunătățesc vederea.
  • Previn apariția unor tipuri de cancer.
  • Dacă vei face cataplasme din capere o să-ți ajuți părul să nu mai cadă. Firul de păr nu se va mai rupe atât de des. Foarte multe produse cosmetice destinate frumuseții părului, au în compoziție capere.  Totodată, ele tratează iritațiile de la nivelul pielii, roșeața, punctele negre și în plus, hidratează tenul.

Sursa: doctorulzilei.ro